Šīs kotletes ir piemērotas tiem, kas ir gavēni vai ievēro veģetāru uzturu. Bet vienlaicīgi tās ir tik gardas un sātīgas, kas patiks arī gaļēdājiem.
Gavēņa kotletes cilvēkiem bieži šķiet mazāk apetīti rosinošas nekā gaļas kotletes. Bet šīs izrādās ļoti garšīgas. Pats labākais, ka visas sastāvdaļas ir diezgan vienkāršas, un tās ir viegli pagatavojamas. Recepte tika kopīgota vietnē My Home Inspiration.
Sastāvdaļas pupiņu kotletēm
200 g pupiņas
2 kartupeļi
1 sīpols
100 g šampinjonu
2 ķiploka daiviņas
50 g rīvmaizes
Daži zaļumu zariņi
2 ēdamkarotes augu eļļas
Šķipsniņa hmeli-suneli garšvielu
Malti melnie pipari un sāls pēc garšas
Pupiņu kotlešu pagatavošanas gaita
Vispirms jāsāk ar to, ka pupiņas jāmērcē aukstā ūdenī 5–8 stundas. Bet labāk visu nakti. Pēc tam noteciniet ūdeni, pārlieciet katliņā, aplejiet ar tīru aukstu ūdeni un vāriet, līdz pupas ir mīkstas un gatavas. Tad noteciniet ūdeni, pievieno sāli un ļauj atdzist.
Vāra kartupeļus ar visu mizu, tad atdzesē un nomizo. Sēnes smalki sagriež un viegli apcep augu eļļā. Sagatavotās pupiņas, kartupeļus, sēnes, sīpolus, ķiplokus un zaļumus lieciet gaļas mašīnā. Pievienojiet sāli, piparus, garšvielas un samaisiet.
No pupiņu maltās “gaļas” veido pīrādziņus un apviļā tos rīvmaizē. Cep uzkarsētā pannā eļļā no abām pusēm līdz zeltaini brūna garoziņa.
Pozitīvais, ka, gatavojot šīs kotletes, nevar piedzīvot problēmu, kas bieži sastopama problēma ar gaļas kotletēm – garoza apcepusies, bet vidus jēls. Lieta tāda, ka šeit visas sastāvdaļas jau ir apstrādātas iepriekš.
Pasniedziet pupiņu kotletes ar piedevu pēc jūsu izvēles. Vislabāk būtu salāti vai cepti dārzeņi. Šīs kotletes būs garšīgas arī aukstas, tāpēc tās var ēst arī kā uzkodu kopā ar maizi.