Izdomāju jaunu un gardu citronu pīrāgu no kefīra mīklas ; Vīrs tagad manī nēsā uz rokām

Daudziem, iedomājoties par kāda našķa cepšanu, prātā nāk šarlote. Un patiešām, kas var būt vieglāk, kā sagriezt ābolus un pārliet pāri mīklu?

Arī es kādreiz tā domāju, taču, kad uzzināju šo recepti man radās jauns slinko saldo našķu favorīts. Tas ir citronu pīrāgs ar glazūru no kefīra mīklas.

Citādi kā par mīlestību no pirma acu uzmetiena to nenosauksi. Tas sanāk augsts, pufīgs un ļoti aromātisks! Viss pateicoties citronam, kuru atliek vien ielikt blenderī un samaisīt ar mīklu.

Svarīga loma šajā desertā ir cukura glazūrai. Bez tās pīrāgs būs parasts (tomēr ļoti garšīgs).Taču ar glazūru tas būs īsts svētku pīrāgs!

Sastāvdaļas:

320 g milti

1,5 citroni

3 olas

Pēc garšas sāls

200 g cukurs

200 ml kefīrs

1 tējkarote soda

100 ml augu eļļa

3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana:

1. Vienu citronu nomazgājiet, sagrieziet gabaliņos un sablenderējiet.

2. Olām pieberiet šķipsniņu sāls un saputojiet putās. Tad pakāpeniski pievienojiet cukuru, turpinot putot. Jāsanāk gaišai pufīgai masai.

3. Glāzei istabas temperatūras kefīra pievienojiet tējkaroti sodas, mirklīti pagaidiet, un tad pievienojiet kefīrusaputotajām olām.

4. Šķidrajai masai pievienojiet eļļu. Turpiniet putot, pakāpeniski pievienojot miltus, līdz sanāk pašķidra mīkla. Tad pievienojiet sablenderētos citronus.

5. Lejiet mīklu ietaukotā formā un cepiet līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Pirms pasniegšanas sakuliet pūdercukuru ar pusi citrona un pārlejiet glazūru atdzisušajam pīrāgam.

Nav nekā labāka pie tējas kā gabaliņš aromātiska pīrāga! Īpaši garajos ziemas vakaros. Konkrēti šī pīrāga galvenais noslēpums ir tas, ka tas sniedz milzīgu baudu , bet neprasa lielu piepūli.

Ko var sagaidīt no vīrieša, ja zināms tikai viņa dzimšanas datums

Gatavot citronu pīrāgu ir prieks pat pēc smagas darba dienas. Ceru, ka jums patiks šis vienkāršais, bet gardais deserts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment