Izgreznos jebkuru svētku galdu: krāsaini un ļoti garšīgi gruzīnu salātiņi (RECEPTE)

Šie ir patiešām ļoti ātri gatavojami salāti, kas var būt gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens. Kā pagatavot gardos dārzeņu salātus ar vistas gaļu un pupiņām, uzzini šeit:

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

  • 2 saldās paprikas
  • 1 vidējs tomāts
  • 2 gurķi
  • 1/2 sīpola
  • 150 grami vārītas vistas filejas
  • 1 kārba (170 grami) konservētu baltās vai sarkanās pupiņas
  • Eļļa, sāls – pēc garšas
  • Garšaugi (dilles, koriandrs) – pēc garšas
Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Dārzeņus rūpīgi noskalo zem tekoša krāsa ūdens un nosusina ar papīra dvieli. Svarīgi izvēlēties gatavu, kraukšķīgu papriku.

2. Papriku cep uzkarsētā pannā, kurā ielieta eļļa – papriku cep no visām pusēm, tik ilgi, kamēr tā apbrūnē. Pēc tam to noņem no pannas, noliek atsevišķā traukā un atdzesē. Kad tā atdzisusi, to sagriež plānās strēmelītēs (izņemot vidusdaļu).

3. Nomizo gurķi un sagriež strēmelītēs. Tomātu griež neliela izmēra kubiņos.

4. Sīki sagriež sīpolu un sasmalcina garšaugus.

Lasi vēl: Vistas un krabju nūjiņu nepārspējamais “duets”. Smeķīgi svētku salāti “Gardumiņš itāliešu gaumē”

5. Iepriekš novārītu, atdzesētu vistas fileju sagriež plānās šķēlītēs.

6. Lielā traukā liek papriku, fileju, pievieno gurķi, tomātu, sīpolu, garšaugus, pupiņas, visu pārkaisa ar sāli, pārslaka ar eļļu un pārber, pieber sasmalcinātos zaļumus un visu kārtīgi samaisa.

Labu apetīti!

 

 

Leave a Comment