Izkašā bedres, izmīca dobes un citas likstas ar kaķiem dārzā: kaimiņš atklāja dzīvniekiem draudzīgus veidus, kā tikt ar mazajiem vandāļiem galā

Foto – Unsplash

Kaķi ir ne tikai mīļi mājdzīvnieki, bet arī slaveni dārza kaitēkļi – tiem patīk izrakņāt dobes vai izmantot puķu dobes kā tualeti. Ja jūsu plānos nav pārāk tuvas attiecības ar kaimiņu kaķiem, ir diezgan humāni veidi, kā tos aizbiedēt, lai tie nekaitētu jūsu dobēm.

Dārzkopības eksperts Džo Ruters atklājis dažas ļoti efektīvas metodes, kas palīdzēs pasargāt savu dārzu no kaķiem, kas tajā iemaldījušies.

1. Dārzam un pagalmam jābūt tīriem!

Pēc Rutera teiktā – kaķus var pievilināt pārtikas atkritumi, tāpēc ir svarīgi uzturēt savu zemes gabalu un dārzu tīru no šādiem “kārdinājumiem”. “Atkritumus izmetiet drošās atkritumu tvertnēs. Šis vienkāršais ieradums ļoti palīdz. Neļaujiet kaķiem pārmeklēt atkritumus,” – eksperts saka.

2. Izmantojiet ultraskaņas atbaidītāju

Ultraskaņas ierīces izdod augstas frekvences skaņas, kas kaķiem un suņiem ir nepatīkamas. Šāda elektronika ir efektīvs atbaidīšanas līdzeklis, fiziski nekaitējot dzīvniekiem. Ruters iesaka izvietot šādus atbaidītājus visā dārzā, lai izveidotu pilnīgu pārklājuma zonu. Tiesa, šis padoms darbosies vien tādā gadījumā, ja jums pašiem mājās nav mājdzīvnieku…

3. Iestādiet dārzā augus, kuru smarža nepatīk kaķiem

Dažiem augiem ir ļoti spēcīgs aromāts, kas kaķiem var šķist nepatīkams. Tādi ir – lavanda, rozmarīns u.c. Eksperts iesaka stādīt šos augus visā dārzā, īpašu uzmanību pievēršot vietām, kur kaķi rakņājas vai iet uz tualeti. Tiesa, arī šis padoms darbosies vien tad, ja jums pašiem nav kaķu.

4. Lietojiet citrusaugļu aromātus

Foto – Unsplash

Citrusaugļu smaržas ir ļoti efektīvs kaķu atbaidīšanas līdzeklis. Citronu vai apelsīnu mizas var izkaisīt uz dobēm vai netālu no potenciālajām iekļūšanas vietām. Varat arī pagatavot šķīdumu no ūdens un citrusaugļu eļļas un izsmidzināt to vēlamajās dārza vietās. Pēc vajadzības smaržu ir nepieciešams “atjaunot”. Šis padoms pasargās dobes arī no pašu mājas kaķiem.

Lasi vēl: Zinātnieki skaidro – kādēļ kaķis mīca jūs ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

5. Izmantojiet kafijas granulas

Ruters iesaka izmantot kaķu jutīgumu pret smakām un izmēģināt izmantot granulētu kafiju. Izkaisiet aromatizētā dzēriena granulas vietās, kur kaķi ir nevēlami, piemēram, kādās dobēs vai lapenē. Efekts jums liksies pārsteidzošs!

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment