Izkašā bedres, izmīca dobes un citas likstas ar kaķiem dārzā: kaimiņš atklāja dzīvniekiem draudzīgus veidus, kā tikt ar mazajiem vandāļiem galā

Foto – Unsplash

6. Pārklājiet līdzenos gabalus ar mulču

Kaķus piesaista “līdzena” zeme, jo tā ir ideāli piemērota rakšanai un tualetes izmantošanai. Mulčēšana var palīdzēt atbaidīt dzīvniekus. “Atklātu augsni pārklājiet ar mulču vai akmeņiem, lai tā būtu mazāk pievilcīga kaķiem,” – saka eksperts.

7. Izveidojiet šķēršļus

Eksperts uzskata, ka fiziski šķēršļi var būt ļoti efektīvi, lai novērstu kaķu iekļūšanu dārzā. Ir vērts apsvērt iespēju uzstādīt žogus, tīklus vai blīvus augus, kas var kalpot kā nožogojums. “Izvēlieties vizuāli pievilcīgus šķēršļus, kas iederas jūsu dārza estētikā. Piemēram, izmantojiet dekoratīvus žogus vai tīklus,” – saka Džo Ruters.

Foto – Unsplash

8. Uzstādiet automātiskos smidzinātājus

Ūdens ir viena no tām lietām, kas kaķiem pavisam noteikti neiet pie sirds. Uzstādiet dārzā smidzinātājus, kurus aktivizē kustību sensori. Kad tiks konstatēta kustība, šie smidzinātāji aktivizēsies un izsmidzinās ūdeni, tādējādi radot nepatīkamu pieredzi kaķiem, kas ienākuši jūsu teritorijā. Visticamāk, viņi šādu pieredzi pat nevēlēsies atkārtot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment