Šādā neparastā, bet pavisam vienkāršā veidā var pagatavot vakariņas katrai dienai vai pat svētku galdam. Ēdiens izrādās garšīgs un skaists.
Sastāvdaļas 25×35 cm veidnei:
Kartupeļi – 500-600 gr
Maltā gaļa – 400 gr
Sīpoli – 300 gr
bulgāru pipari – 300 gr
Ķiploki – 2 krustnagliņas
Ūdens – 120 ml
augu eļļa – 60 ml
Tomātu pasta – 70-80 gr
Siers – 160-180 gr
Sāls, pipari, ķimenes – pēc garšas
Kā pagatavot:
Sīpolu sagriež pusgredzenos un pievieno sāli pēc garšas. Sīpolu var ņemt tik daudz, cik norādīts sastāvdaļās, vai vairāk nekā norādīts. Tas tiek darīts atbilstoši vēlmēm.
Pēc tam ar rokām viegli samīca sīpolu, lai tas kļūst nedaudz mīkstāks un sāk izdalīt sulu.
Novietojiet sīpolus uz cepešpannas un vienmērīgi izklājiet pa virsmu. Nav nepieciešams ieziest cepešpannu ar eļļu.
Tālāk smalki sagrieziet papriku. Varat ņemt papriku dažādās krāsās, lai ēdiens izskatītos vēl spilgtāks.
Maltai gaļai pievieno ķiplokus.
Sāli, piparus un pievienojiet visas garšvielas pēc garšas. Receptē izmantotas ķimenes. Mīcīt malto gaļu kā kotletes.
Un veido diezgan lielas kotletes. No norādītā sastāvdaļu daudzuma vajadzētu iegūt 11-12 gabalus.
Liek kotletes uz sīpoliem, kas novietoti uz cepešpannas.
Tālāk kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un liek atsevišķā traukā.
Lasi vēl: Hortenziju pārklās košas un kuplas ziedu cepures: vienkārši iestādiet blakus šos 3 augus vienu otram blakus
Kartupeļus nav nepieciešams skalot vai izspiest.
Bļodā pievienojiet kartupeļiem papriku un pievienojiet sāli pēc garšas.
Kartupeļus un papriku labi apmaisa.
Un lieciet to uz kotletēm uz cepešpannas.
Pēc tam saspiediet kotletes ar plaukstām, lai tās neizceltos augstumā salīdzinājumā ar kartupeļiem.
Tādā veidā jums vienkārši jāizlīdzina virsma.
Atsevišķā traukā sajauciet ūdeni, augu eļļu un tomātu pastu.
Un ar šo tomātu mērci pārlej kartupeļus un malto gaļu.
Tālāk seko visinteresantākā daļa. Izgrieziet cepamā papīra loksni, kas ir nedaudz lielāka par cepešpannu. Receptē izmantots papīrs ar nepiedegošu struktūru. Bet jūs varat izmantot jebkuru. Galvenais, lai tas būtu pietiekami stiprs. Ja papīrs ir ļoti plāns un slapjš plīst, tad to var veidot divās kārtās.
Un labi iemērc aukstā ūdenī. To var izdarīt zem krāna vai izmantot kādu trauku. Kad papīrs ir labi slapjš, tas ir jāizspiež.
Un pārklāj ar to cepešpannu, piespiežot malas pret sienām. Labi piespiediet mitro papīru uz izklāto izstrādājumu virsmas.
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 230 grādiem. Cep apmēram 30 minūtes. Šajā laikā pannā uzkrāsies šķidrums un aktīvi vārīsies. Un papīrs ir nedaudz tumšāks.
Pēc tam izņemiet cepešpannu no cepeškrāsns un noņemiet papīru.
Tas jādara uzmanīgi, jo… zem papīra ir daudz tvaika.
Un tad var likt atpakaļ cepeškrāsnī un cept, līdz tas ir sauss un viegli brūns. Var arī pārkaisīt ar rīvētu sieru un cept zem gardas siera kārtas. Kuram tas patīk.
Cepšanas otrajam posmam cepeškrāsnī jābūt apmēram 7-8 minūtēm tajā pašā 230 grādu temperatūrā.
Šis ir tik skaists ēdiens. Pēc garšas varat to apkaisīt ar jebkādiem svaigiem zaļumiem un nekavējoties pasniegt.
Lasi vēl: Zelta eņģelis viņus skūpstīs: lūk, kas gaidīs lielas naudas ienākšanu septembrī – Visums ir izvēlējies šos cilvēkus
Ir sulīgas kotletes, ikviena iecienītākais kartupeļu piedeva un ļoti garšīgs sīpolu buljons.