Izmēģināju jauno vienkāršo “Slinkā Napoleona” recepti – tā kļuvusi par manu iecienītāko

 

 

Daudziem cilvēkiem ļoti patīk klasiskā bērnības torte “Napoleons”, taču veikala versija nereti nespēj aizstāt mājās gatavoto ar tās īsto un bagātīgo garšu.

 

Ja vēlies baudīt gardu desertu bez ilgas gatavošanas, izmēģini “Slinko Napoleonu”. Tradicionālais “Napoleona” krēms, kas pagatavots no piena, olām un sviesta, ir maigs un salds, lieliski saderot ar kraukšķīgo mīklu. Tieši šis krēms piešķir kūkai bagātīgu garšu un patīkamu sulīgumu.

Šī recepte neprasa cepeškrāsns izmantošanu, taču rezultāts ir lielisks – kraukšķīga kūka ar maigu, krēmīgu pildījumu, kas burtiski kūst mutē. Jāatzīst, ka tas ir viens no gardākajiem “Napoleona” variantiem, ko esmu baudījusi.

Precīzu sastāvdaļu sarakstu atradīsi raksta beigās! Tagad ķeramies pie gatavošanas.

Pagatavošana:

1. Katliņā samaisi kopā olas, cukuru miltus un vaniļas cukuru.

2. Visu labi samaisi, pielej masai klāt pienu un liec trauku uz uguns.

3. Vāri krēmu, pastāvīgi maisot, līdz tas sabiezē. Kad krēms nedaudz padziest, pievieno sviestu un visu samaisi. Nu var likt kopā tortīti: iemērc cepumus krēmā, un kārto piemērotā formā vai traukā. Nežēlo šo brīnišķīgo krēmu: jo dāsnāk tu ar tiem apziedīsi cepumus, jo gardāka tā būs.

4. Pēdējai cepumu kārtai liec virsū visu atlikušo krēmu.

5. Pārber pāri cepumu drumslas! Tas arī viss, maigākais deserts ir gatavs.

Sastāvdaļas:

800 g kārtainās mīklas cepumu „Austiņas”

1 l piena

4 olas

150 g sviesta

6 ēdamkarotes miltu

0,5 glāzes cukura

Šķipsniņu vaniļas cukura

 

VIDEO:

Leave a Comment