Nu tad sākam gatavot šo brīnišķīgo ēdienu – lai virtuve piepildās ar siltumu, aromātiem un īstu gatavošanas prieku! 🌟🍴
Pagatavošanas gaita:
1. Gaļu labi izdauza ar gaļas āmuru. Var izmantot gan cūkgaļu, gan vistas gaļu. Tad gaļas gabalus pasāla, piparo, pievieno tiem garšvielas un atstāj iemarinēties.
2. Sagatavo dārzeņus: sagriež sīpolus gredzenos, tomātus – ripās.
3. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, tad saliek sīpolu gredzenus, uz tiem liek sagatavotās karbonādes. Pārziež gaļu ar sinepēm un pāri pārliek tomātu ripas. Var tomātus pārziest ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Tad uzber sāli un piparus.
4. Ņem kartupeļus un vāra tos ar visu mizu. Pēc tam tos sarīvē uz vidējās rīves un pārber pāri tomātiem. Kartupeļu kārtu pārziež ar krējumu vai majonēzi – pēc garšas. Lai ēdiens nesanāk pārāk trekns, labāk izmantot liesu krējumu.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek gaļu cepties uz 40 minūtēm. Piecas minūtes pirms gatavības karbonādēm pārber pāri rīvētu sieru. Sanāks ļoti garšīgi.
Starp citu, lai gaļa no virspuses neapdegtu, pāri tai var pārklāt foliju. Tikai tā jānoņem 10 – 15 minūtes pirms gaļas gatavības. Mūsu ēdiens ir gatavs. To var likt galdā un cienāt viesus.
Rūdolfs Plēpis izteicis savu viedokli par bērniem, kurus audzina vecmāmiņas, nevis viņu vecāki
Pirms pasniegšanas vēlams ļaut ēdienam nedaudz atdzist – ar 10 minūtēm pilnīgi pietiks. Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Nolēmām uz pāris dienām aizbraukt uz Liepāju pie brāļa, bet viņa sieva mums izrakstīja rēķinu par ēšanu un dzīvošanuby Rinalds Bergmanis
- “Jūlija beigas būs absolūti anomālas”: sinoptiķi atklāj, kam sagatavotiesby Sandra Vīgante
- “Vai tik šis nav tas ļaunais?”: latviešu biologs skaidro, kā atpazīt “spāņus” no citiem gliemežiem un nenodarīt skādi vietējai mikrofloraiby Laura Andersone