Izplatīts būtisks paziņojums visiem privātmāju īpašniekiem

Priecīga vēsts privātmāju īpašniekiem – jau tuvākajā laikā viņiem kļūs pieejamas tā dēvētās portfeļgarantijas komercbanku aizdevumiem, lai veiktu energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus privātmājās, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Nupat kā valdība devusi zaļo gaismu jaunai atbalsta programmai mājsaimniecībām, kas paredz, ka valsts finansiāli atbalstīs arī privātiem īpašniekiem piederošu mājokļu energoefektivitātes palielināšanu.

Programmas autore Ekonomikas ministrijas (EM) norāda, ka līdz šim uz Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu energoefektivitātes veicināšanai varēja pretendēt tikai ēkas, kurās ir trīs vai vairāk dzīvokļu, bet dzīvojamās ēkas ar mazāku dzīvokļu skaitu vai individuālas dzīvojamās mājas nekvalificējās atbalsta saņemšanai.

Lasi arī: 6 gadus vecs zēns kļuvis par WBC čempionu jostas īpašnieku, jo paveica īstu varoņdarbu

Tagad situācija ir mainījusies – lai panāktu energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu īstenošanu privātmāju sektorā, EM kopīgi ar Attīstības finanšu institūciju “Altum” un Finanšu nozaru asociāciju ir radījusi atbalsta programmu šim ēku sektoram.

Līdzekļus programmas īstenošanai iecerēts atvēlēt no valsts energoefektivitātes fonda 355 500 eiro apmērā, bet divus miljonus eiro – no “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” resursiem.
Sagaidāms, ka programmas ietvaros katru gadu tiks izsniegti vidēji 250 aizdevumu.

Plānots, ka šogad vien aptuveni 50 privātmāju siltināšanai varētu tikt novirzīti 59 250 eiro, bet 2021.gadā – 296 250 eiro aptuveni 250 ēku siltināšanai.

Lai dabūtu aizdevumu privātmājas siltināšanai, kam būs piesaistīta “Altum” garantija, īpašniekam būs jāvēršas kredītiestādē, kurai ir sadarbības līgums ar “Altum”.

Lasi arī: Šādi izskatās Krievijas populārākās kultūristes ķermenis – domas dalās vai šādi jāizskatās sievietei (FOTO)

Aizdevums tiks izniegts pēc ēku energoefektivitātes izvērtējuma atbilstības pārbaudes, lai iegūtu pārliecību, ka pēc projekta īstenošanas pasākumiem apkures maksa saruks vismaz par 20 procentiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment