Tomātu biezenim pievieno sāli, cukuru un augu eļļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Kamēr katliņā masa vārās, papriku nomazgā, nosusina, iztīra no sēklām un sagriež šķēlītēs vai citā formā pēc vēlēšanās. Sagriezto papriku pievieno katliņā.
Visu masu 15 minūtes vāra zem vāka, pievieno etiķi, uzvāra un pēc minūtes lečo pārlej sterilizētās burkās.
Lasi vēl: Kad uzzināju, kāpēc pieredzējušas saimnieces liek sporta apavus ledusskapī, bet ar matu laku appūš apģērbu, tagad daru tāpat 
Aizver vāciņus un apgriež tos otrādi. Pēc tam, kad burkas atdzisušas, novieto uzglabāšanai.
Piezīme: Ja vēlaties, varat pievienot desu vai gaļu, kā arī sīpolus vai ķiplokus. Šajā gadījumā, pirms pievienošanas tomātu biezenim, šie produkti ir jāapcep pannā.
Šī vienkāršā recepte ļaus jums izbaudīt garšīgu lečo, pat ja laika ir maz!
Lečo sastāvdaļas
6 kg tomāti
1,5 kg paprika
1 ēdamkarote sāls
1 glāze cukurs
1 glāze augu eļļa
5,5 ēdamkarotes etiķis (9 %)
1 tējkarote paprikas pulvera (pēc izvēles, lai piešķirtu papildus garšu)
Lečo ir ļoti gards, jo tas apvieno dabīgo, svaigo dārzeņu garšu ar bagātīgām un aromātiskām garšvielām. Lečo pamatsastāvā ir paprika, tomāti un sīpoli, kas veido sabalansētu un harmonisku garšas paleti. Paprika piešķir lečo saldenu un nedaudz pikantu noti, tomāti dod sulīgumu un svaigumu, bet sīpoli pievieno maigumu un saldumu.
Tevi noteikti interesēs
- Pēc vairāku nedēļu saspringta grafika darbā, nolēmu aizlidot atpūsties, bet lidmašīnā mani sagaidīja nepatīkama pieredzeby Laura Andersone
- Burkāni izaug, bet tie ir mazi: ir tikai viens iemesls tam un pieredzējuši dārzkopji šādu kļūdu nepieļaujby Laura Andersone
- “Es palieku gandrīz bez vārda…”: skatītāju iecienītā TV personība Velta Puriņa atklāj savas domas par mūsdienu jaunatniby Laura Andersone