Tomātu biezenim pievieno sāli, cukuru un augu eļļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Kamēr katliņā masa vārās, papriku nomazgā, nosusina, iztīra no sēklām un sagriež šķēlītēs vai citā formā pēc vēlēšanās. Sagriezto papriku pievieno katliņā.
Visu masu 15 minūtes vāra zem vāka, pievieno etiķi, uzvāra un pēc minūtes lečo pārlej sterilizētās burkās.
Lasi vēl: Kad uzzināju, kāpēc pieredzējušas saimnieces liek sporta apavus ledusskapī, bet ar matu laku appūš apģērbu, tagad daru tāpat 
Aizver vāciņus un apgriež tos otrādi. Pēc tam, kad burkas atdzisušas, novieto uzglabāšanai.
Piezīme: Ja vēlaties, varat pievienot desu vai gaļu, kā arī sīpolus vai ķiplokus. Šajā gadījumā, pirms pievienošanas tomātu biezenim, šie produkti ir jāapcep pannā.
Šī vienkāršā recepte ļaus jums izbaudīt garšīgu lečo, pat ja laika ir maz!
Lečo sastāvdaļas
6 kg tomāti
1,5 kg paprika
1 ēdamkarote sāls
1 glāze cukurs
1 glāze augu eļļa
5,5 ēdamkarotes etiķis (9 %)
1 tējkarote paprikas pulvera (pēc izvēles, lai piešķirtu papildus garšu)
Lečo ir ļoti gards, jo tas apvieno dabīgo, svaigo dārzeņu garšu ar bagātīgām un aromātiskām garšvielām. Lečo pamatsastāvā ir paprika, tomāti un sīpoli, kas veido sabalansētu un harmonisku garšas paleti. Paprika piešķir lečo saldenu un nedaudz pikantu noti, tomāti dod sulīgumu un svaigumu, bet sīpoli pievieno maigumu un saldumu.
Tevi noteikti interesēs
- “Tas taču ir bez maksas” teica māte, vācot lietas no cilvēkiem bez maksas, bet mums bija neērti iziet cilvēkos
- Vienā no Latvijas pilsētām durvis vēris vaļā jaunais ”Rimi”, tomēr cilvēki nikni par stāvvietas noteikumiem
- Glābiet istabas puķes – biešu novārījums bagātīgai ziedēšanai, bet ar precīziem noteikumiem
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem









