Tomātu biezenim pievieno sāli, cukuru un augu eļļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Kamēr katliņā masa vārās, papriku nomazgā, nosusina, iztīra no sēklām un sagriež šķēlītēs vai citā formā pēc vēlēšanās. Sagriezto papriku pievieno katliņā.
Visu masu 15 minūtes vāra zem vāka, pievieno etiķi, uzvāra un pēc minūtes lečo pārlej sterilizētās burkās.
Lasi vēl: Kad uzzināju, kāpēc pieredzējušas saimnieces liek sporta apavus ledusskapī, bet ar matu laku appūš apģērbu, tagad daru tāpat
Aizver vāciņus un apgriež tos otrādi. Pēc tam, kad burkas atdzisušas, novieto uzglabāšanai.
Piezīme: Ja vēlaties, varat pievienot desu vai gaļu, kā arī sīpolus vai ķiplokus. Šajā gadījumā, pirms pievienošanas tomātu biezenim, šie produkti ir jāapcep pannā.
Šī vienkāršā recepte ļaus jums izbaudīt garšīgu lečo, pat ja laika ir maz!
Lečo sastāvdaļas
6 kg tomāti
1,5 kg paprika
1 ēdamkarote sāls
1 glāze cukurs
1 glāze augu eļļa
5,5 ēdamkarotes etiķis (9 %)
1 tējkarote paprikas pulvera (pēc izvēles, lai piešķirtu papildus garšu)
Lečo ir ļoti gards, jo tas apvieno dabīgo, svaigo dārzeņu garšu ar bagātīgām un aromātiskām garšvielām. Lečo pamatsastāvā ir paprika, tomāti un sīpoli, kas veido sabalansētu un harmonisku garšas paleti. Paprika piešķir lečo saldenu un nedaudz pikantu noti, tomāti dod sulīgumu un svaigumu, bet sīpoli pievieno maigumu un saldumu.
Tevi noteikti interesēs
- Dziedātājs Lauris Reiniks pirmo reizi publiski parāda 26 gadus senu video, kur viņš redzams kādā īpašā savas dzīves brīdīby Laura Blūma
- Ja jums mājās ir kāposti, ar šo varēsiet gardi pabarot visu ģimeni: sātīgs, maciņam draudzīgs ēdiens, kas gatavs 10 minūtēsby Laura Blūma
- Nekad vairs neizmetiet vecās kaprona zeķubikses – 5 to izmantošanas veidi mājsaimniecībāby Anete Vītola