Izrādās, ka ir iespējams sagatavot lečo 30 minūtēs: labākā uzkoda ziemai

Tomātu biezenim pievieno sāli, cukuru un augu eļļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Kamēr katliņā masa vārās, papriku nomazgā, nosusina, iztīra no sēklām un sagriež šķēlītēs vai citā formā pēc vēlēšanās. Sagriezto papriku pievieno katliņā.

Visu masu 15 minūtes vāra zem vāka, pievieno etiķi, uzvāra un pēc minūtes lečo pārlej sterilizētās burkās.

Lasi vēl: Kad uzzināju, kāpēc pieredzējušas saimnieces liek sporta apavus ledusskapī, bet ar matu laku appūš apģērbu, tagad daru tāpat

Aizver vāciņus un apgriež tos otrādi. Pēc tam, kad burkas atdzisušas, novieto uzglabāšanai.

Piezīme: Ja vēlaties, varat pievienot desu vai gaļu, kā arī sīpolus vai ķiplokus. Šajā gadījumā, pirms pievienošanas tomātu biezenim, šie produkti ir jāapcep pannā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šī vienkāršā recepte ļaus jums izbaudīt garšīgu lečo, pat ja laika ir maz!

Lečo sastāvdaļas

6 kg tomāti

1,5 kg paprika

1 ēdamkarote sāls

1 glāze cukurs

1 glāze augu eļļa

5,5 ēdamkarotes etiķis (9 %)

1 tējkarote paprikas pulvera (pēc izvēles, lai piešķirtu papildus garšu)

 

Lečo ir ļoti gards, jo tas apvieno dabīgo, svaigo dārzeņu garšu ar bagātīgām un aromātiskām garšvielām. Lečo pamatsastāvā ir paprika, tomāti un sīpoli, kas veido sabalansētu un harmonisku garšas paleti. Paprika piešķir lečo saldenu un nedaudz pikantu noti, tomāti dod sulīgumu un svaigumu, bet sīpoli pievieno maigumu un saldumu.

Leave a Comment