Izrādās, ka noteiktos traukos nedrīkst marinēt gaļu, lai nesabojātu šašliku

Izrādās, ne visi zina, ka gaļas kvalitātes un garšas saglabāšanai ir svarīga marinēšanas trauku izvēle!

Vasaras sezonā daudzi šašliku cienītāji ķeras pie gaļas grilēšanas dabā. Un viens no svarīgākajiem šī populārā ēdiena pagatavošanas posmiem ir marinēšana. Tomēr izrādās, ka ne visi zina, ka gaļas kvalitātes un garšas saglabāšanai svarīga ir marinādes izvēle!

Par to, kādos traukos labāk nemarinēt gaļu, lai nesabojātu šašliku, mēs jums pastāstīsim zemāk pievienotajā materiālā.

Kādos traukos nedrīkst marinēt gaļu šašliku

Pieredzējuši pavāri neiesaka marinēt gaļu vara vai alumīnija traukos, jo šie metāli var vienkārši sabojāt gaļu. Fakts ir tāds, ka alumīnijs var reaģēt ar skābiem produktiem, piemēram, etiķi, citronu vai tomātu sulu, kas parasti ir marinādes sastāvā. Tā rezultātā gaļa var iegūt metālisku garšu, kļūt rūgta vai neēdama.

Nav ieteicami arī čuguna vai keramikas trauki, jo tiem nav skābuma, kas nepieciešams marinādei. Turklāt čuguna trauki var būt ļoti smagi un neērti lietojami.

Savukārt keramikas trauki nav īpaši izturīgi un gaļas marinēšanas laikā var viegli saplīst. Tā var arī uzsūkt marinādi, kas apgrūtinās tās tīrīšanu un lietošanu nākotnē.

Kādi trauki ir labākie marinādēm

Vispiemērotākie piederumi gaļas marinēšanai šašlikam ir stikla vai plastmasas trauki. Tiem ir pietiekams skābuma līmenis, un tie nereaģē ar marinādes skābajām sastāvdaļām. Tie ir arī viegli mazgājami un tos var izmantot atkārtoti.

Ja tomēr vēlaties izmantot metāla piederumus gaļas marinēšanai, jāizvēlas, piemēram, no nerūsējošā tērauda izgatavots trauks – šis materiāls nereaģē ar skābēm un sāli.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Starp citu, daži pavāri pat iesaka marinēšanai izmantot… koka traukus. Tie arī neuzsūc smakas un aromātus. Vienīgais, šādi trauki ātrāk bojājas un pēc lietošanas tie ir rūpīgi jāizmazgā, lai atbrīvotos no marinādes aromāta.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment