Izrādās, ka visu šo laiku mēs esam nepareizi uzlādējuši savus viedtālruņus un tos bojājuši!

Cik bieži mēs sūdzamies par to, ka mūsdienu telefoni nespēj izturēt visu dienu bez uzlādes un prasa pastāvīgu lādēšanu? Patiesībā, tas ir pilnīgi mūsu pašu vainas dēļ.

 

Pastāv mīts, ka viedtālruni ir jāuzlādē līdz pilnībai 100%, un nekādā gadījumā nedrīkst to uzlādēt daļēji.

 

Tomēr šie ir nepareizie uzskati..

Kompānija Cadex, kas specializējas akumulatoru ražošanā, vietnē “Battery University” detalizēti apraksta litija-jonu akumulatorus, kas tiek izmantoti viedtālruņos.

Eksperti nosaukuši valstis un pilsētas, kurām draud izzušana jūras līmeņa pieauguma dēļ

Tāpat kā cilvēki, arī šie akumulatori reaģē uz pastāvīgo spriedzi, kas var samazināt to mūža ilgumu. Tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu viedtālruņa akumulators kalpotu ilgāk, ir vērts pārskatīt savus uzskatus par tā uzlādi.

Ja telefons ir pilnībā uzlādēts, neturiet to pie rozetes.

 

Pēc “Cadex” datiem, ilgstoša pilnīgi uzlādēta telefona turēšana pie lādētāja, it īpaši naktī, ir nevēlama. Kad telefons ir pilnībā uzlādēts, tas turpina saņemt nelielu elektroenerģijas devu, lai uzturētu uzlādes līmeni maksimālā stāvoklī.

Tas var likt baterijai atrasties nemiera situācijā. Tāpēc, kad telefons ir pilnībā uzlādēts, ir ieteicams atvienot lādētāju no elektrotīkla. Kā jūs noteikti nevēlētos ilgstoši strādāt ar maksimālu muskuļu saspringumu, tāpat arī baterijai vajadzētu izvairīties no pastāvīgas spriedzes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment