Izrādās, ka visu šo laiku mēs esam nepareizi uzlādējuši savus viedtālruņus un tos bojājuši!

 

Vēlams neuzlādēt telefonu līdz pilniem 100 %.

Saskaņā ar “Cadex” datiem, baterijai nav nepieciešams sasniegt pilnīgu uzlādi un tas pat var būt nevēlami. Pēdējās uzlādes stadijā telefons saņem maksimālu spriegumu, kas baterijai var radīt kaitējumu.

Ja vēlaties, lai telefons ilgi kalpo, ir labāk to uzlādēt vairākkārt, bet ne pilnībā.

Telefonu lādējiet ikreiz, kad vien tas ir iespējams.

Lai uzlabotu telefona uzlādi, ir ieteicams to pieslēgt lādētājam, kad tā akumulators zaudē 10% jaudas, pat ja mums ir ļoti aizņemts dzīves ritms.

Šāda veida uzlāde palīdz pagarināt jūsu viedtālruņa mūžu, vienlaikus garantējot, ka jums vienmēr būs pieejams uzlādēts telefons.

Ieteicams turēt telefonu vēsā vietā.

Telefona baterijas ir jutīgas pret pārkaršanu. Kā piemēru var minēt to, ka kompānija “Apple” ieteic uzlādes laikā noņemt telefona vāciņus, jo tie var nepietiekami labi novadīt siltumu no iPhone.

Tomēr, ja tas ir pakļauts tiešiem saules stariem, to vajadzētu jāpārsedz ar kaut ko. Tas nodrošinās, ka baterijas saglabā labāku stāvokli un kalpos ilgāk.

Pazīmes, kas var norādīt uz to, ka jūsu telefonā baterija ir sabojāta vai sāk zaudēt savas funkcijas:

1. Ja jūsu telefona baterija sāk ātri izlādēties pat tad, ja telefons tiek mazlietots vai ir ieslēgts “gaidīšanas” režīmā, tas var norādīt uz baterijas sabojāšanos.

Lasi vēl: Eksperti nosaukuši valstis un pilsētas, kurām draud izzušana jūras līmeņa pieauguma dēļ

2. Ja telefons pēkšņi izslēdzas vai sāk restartēties, kad baterijas līmenis vēl nav kritisks, tas var būt baterijas problēmas pazīme.

3. baterija nespēj pilnībā uzlādēties vai sāk uzlādēties nepilnīgi, varētu būt problēma ar baterijas darbību.

4.Ja telefons kļūst neparasti karsts, pat ja to normāli nelietojat intensīvi, tas var būt saistīts ar baterijas sasilšanu, kas ir pazīme par baterijas problēmām.

5. Dažreiz baterija var izlieties vai sākt uzpūsties, kas ir skaidras fiziskās sabojāšanas pazīmes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment