Izrādās, visu laiku zupu esmu gatavojusi nepareizi – viss noslēpums sīpolā

Nesen uzgāju aizraujošu zupas recepti! Kāds pieredzējis kulinārijas blogeris dalījās ar neparastu triku – sīpolu nevis smalki sagriezt, bet sablenderēt biezenī un tikai tad pievienot zupai.

Izrādās, šādi sablenderēts sīpols ne tikai padara zupu īpaši maigu, bet arī piešķir tai intensīvāku aromātu, pat ja ēdiens ir pilnīgi veģetārs. Es pati izmēģināju un biju pārsteigta par rezultātu! Turklāt šo paņēmienu var izmantot ne tikai zupām, bet jebkuram ēdienam, kur nepieciešams sīpols.

 

Pirms sīpolu biezeņa sagatavošanas, es tos apcepu sviestā. Tāpat izmēģināju pievienot zupai sviestā apceptus un pēc tam sablenderētus burkānus – rezultāts bija izcils! Šī garša man ļoti patika, un tagad nemaz negribu atgriezties pie iepriekšējās zupu gatavošanas metodes.

Šodien dalos ar recepti – Marokāņu zupa, no kuras iegūts arī padoms par sīpolu biezeņa pagatavošanu. Tas ir vienkāršs, taču ļoti garšīgs ēdiens no marokāņu virtuves, kas piedāvā interesantu garšu kombināciju, tālu no ierastās rutīnas.

Asā zupa.

Nesatraucies par to, ka zupā tiek izmantoti tomātu un sīpolu biezeņi – ja ievērosi pareizās sastāvdaļu proporcijas, iegūsi īstu garšu šedevru!

 

Lasi vēl: Piecas lietas, ko tavs kaķis nekad neaizmirsīs un nepiedos

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

1.Iemērc 200 g šķautņaino zirņu uz 5–6 stundām, vāra, līdz pusgatavi. Zirņi apjomā palielināsies 2 reizes un būs 400 g produkta. Var šādu zupu gatavot ar parastajiem zirņiem, bet ar šķautnainajiem sanāks oriģinālāk.

2. Svaigus sīpolus blenderī sasmalcina biezenī. Uzliec katliņu uz uguns un ielec biezeni.

3. Noņem tomātiem miziņu un uztaisi tomātu biezeni. Tomātu biezeni liec katlā pie sīpolu biezeņa, un tūlīt pievieno 50 g sīki sagrieztus pētersīļus.

4. Liec katliņā novārītos zirņus, lēcas, sagriezto gaļu. var lietot arī vistas gaļu.

5. Pievieno sviestu. Ļoti garšīgi būs, ja pievienosi kausētu sviestu.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

ŠĶir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment