6. Tagad garšvielu kārta! Pievieno piparus, kurkumu, sāli. Samaisi.
7. Pievieno aukstu ūdeni, uzvāra.
8. Pievieno tomātu pastu. Pēc 40 minūtēm pievieno rīsus.
9. Zupu vāri uz lielas liesmas un intensīvi maisot. Rīsi un zirņi var piedegt pie katla dibena, tādēļ maisīšana obligāti nepieciešama.
10. Kad zirņi gatavi, maisot pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti. Pagaidi, kamēr uzvārās, bet vārīt nevajag.
11. Pieliec atlikušos pētersīļus. Zupa būs līdzīga neparastam ķīselim. Harira vai marokāņu zupa gatava!
Bieza, karsta, asa, skāba! Pasniegt var ar citrona šķēlītēm. Obligāti arī žāvētie augļi, kurus uzkož pie zupas, tādējādi balansējot starp skābu, asu un saldu.
Sastāvdaļas
150 g jēra gaļas vai citas gaļas
400 g tomātu biezeņa
150 g sīpolu biezeņa
400 g līdz vārītu šķautņaino zirņu (pusgatavi)
150 g zaļās lēcas
100 g sīki sagrieztu pētersīļu
150 g cietes
2 ēdamkarotes tomātu pastas, izšķīdinātas 150 ml ūdens
100 g rīsu
2 tējkarotes melno piparu
1 tējkarote kurkumas
1,5 ēdamkarotes sviesta
sāls pēc garšas
puse no citrona
dateles
vīģes
baklava
Kā uzkodu var pasniegt arī baklavu un saldos žagariņus.
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti ceļ trauksmi – mežos sācis ziedēt augs, kas parasti uzzied tikai pavasarī: tas ir viens no indīgākajiem augiem Latvijāby Laura Blūma
- Vai zināt, kāpēc vilciena vadītājs, tuvojoties pārbrauktuvei vienmēr uztaurē: ir divu veidu signāli – klusais un skaļaisby Laura Blūma
- Kāda ”Swedbank” kliente savā pastkastē saņēmusi no bankas ļoti dīvainu sūtījumuby Sandra Ločmele