6. Tagad garšvielu kārta! Pievieno piparus, kurkumu, sāli. Samaisi.
7. Pievieno aukstu ūdeni, uzvāra.
8. Pievieno tomātu pastu. Pēc 40 minūtēm pievieno rīsus.
9. Zupu vāri uz lielas liesmas un intensīvi maisot. Rīsi un zirņi var piedegt pie katla dibena, tādēļ maisīšana obligāti nepieciešama.
10. Kad zirņi gatavi, maisot pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti. Pagaidi, kamēr uzvārās, bet vārīt nevajag.
11. Pieliec atlikušos pētersīļus. Zupa būs līdzīga neparastam ķīselim. Harira vai marokāņu zupa gatava!
Bieza, karsta, asa, skāba! Pasniegt var ar citrona šķēlītēm. Obligāti arī žāvētie augļi, kurus uzkož pie zupas, tādējādi balansējot starp skābu, asu un saldu.
Sastāvdaļas
150 g jēra gaļas vai citas gaļas
400 g tomātu biezeņa
150 g sīpolu biezeņa
400 g līdz vārītu šķautņaino zirņu (pusgatavi)
150 g zaļās lēcas
100 g sīki sagrieztu pētersīļu
150 g cietes
2 ēdamkarotes tomātu pastas, izšķīdinātas 150 ml ūdens
100 g rīsu
2 tējkarotes melno piparu
1 tējkarote kurkumas
1,5 ēdamkarotes sviesta
sāls pēc garšas
puse no citrona
dateles
vīģes
baklava
Kā uzkodu var pasniegt arī baklavu un saldos žagariņus.
Tevi noteikti interesēs
- Vīrietis bez atlīdzības atjaunoja vecās kundzes pussabrukošu māju; galarezultāts ir izcils, bet viņas reakcija – neatkārtojama
- Galda piederumu atvilktnē glabāju krīta gabaliņu: stāstu, kādam nolūkam
- Šīs Zvaigžņu zīmes veiksme pavadīs līdz pat gada beigām: naudiņas netrūks un būs patīkami pārsteigumi
- Pēc tam, kad līgavainis aizbēga no kāzām, es nolēmu precēties ar pirmo, kuru satikšu
- Rīgas lielveikala kasiere atklāja, kurus 12 produktus pati nepērk un arī neiesaki citiem
- Sinoptiķi brīdina ļaudis: esiet gatavi laikapstākļu un temperatūras izmaiņām, kuras sāksies no 23.oktobra