6. Tagad garšvielu kārta! Pievieno piparus, kurkumu, sāli. Samaisi.
7. Pievieno aukstu ūdeni, uzvāra.
8. Pievieno tomātu pastu. Pēc 40 minūtēm pievieno rīsus.
9. Zupu vāri uz lielas liesmas un intensīvi maisot. Rīsi un zirņi var piedegt pie katla dibena, tādēļ maisīšana obligāti nepieciešama.
10. Kad zirņi gatavi, maisot pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti. Pagaidi, kamēr uzvārās, bet vārīt nevajag.
11. Pieliec atlikušos pētersīļus. Zupa būs līdzīga neparastam ķīselim. Harira vai marokāņu zupa gatava!
Bieza, karsta, asa, skāba! Pasniegt var ar citrona šķēlītēm. Obligāti arī žāvētie augļi, kurus uzkož pie zupas, tādējādi balansējot starp skābu, asu un saldu.
Sastāvdaļas
150 g jēra gaļas vai citas gaļas
400 g tomātu biezeņa
150 g sīpolu biezeņa
400 g līdz vārītu šķautņaino zirņu (pusgatavi)
150 g zaļās lēcas
100 g sīki sagrieztu pētersīļu
150 g cietes
2 ēdamkarotes tomātu pastas, izšķīdinātas 150 ml ūdens
100 g rīsu
2 tējkarotes melno piparu
1 tējkarote kurkumas
1,5 ēdamkarotes sviesta
sāls pēc garšas
puse no citrona
dateles
vīģes
baklava
Kā uzkodu var pasniegt arī baklavu un saldos žagariņus.
Tevi noteikti interesēs
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- Atbrīvojies no kondensāta uz logiem ar vienu vienkāršu virtuves sastāvdaļu, kas uzsūc mitrumu
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- Latvijas meteoroloģiskais centrs brīdina iedzīvotājus: ”Vēlams atlikušo brīvdienu uzturēties iekštelpās”
- 55 gadus vecs vīrietis no Valmieras skaidro, kāpēc sievietēm ārpus viņa standartu rāmjiem nav cerību uz otro randiņu
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu








