Izskan pirmās prognozes par rudens salnām un to kad sagaidīsim meteoroloģiskā rudens iestāšanos

Izskan pirmās sinoptiķu prognozes par rudens salnām un to kad sagaidīsim meteoroloģiskā rudens iestāšanos. Izrādās, ka rudens nav nemaz tik tālu aiz kalniem. 

Šajā nedēļas nogalē Austrumeiropā gaidāms pirmais aukstais laiks – salnu iespējamība naktī uz 22.septembri ir “ļoti liela”, sacīja speciāliste. Kā atzīmē eksperti, meteoroloģiskā vasara šogad ilgs 130 dienas nepieciešamo 99 vietā.

Jau šajā nedēļas nogalē citviet apgabalā gaidāms pirmais rudens aukstums – sinoptiķi runā pat par nakts salnu iespējamību. Rudens laikapstākļi ieradīsies līdz ar astronomiskā rudens sākumu.

Šogad rudens ekvinokcija iekrīt 22.septembrī – kā jau bija gaidāms, tieši no svētdienas Austrumeiropas reģionā temperatūra atgriezīsies pie rudens normas.

 

Svētdien, 22.septembrī, reģions atradīsies arktiskā anticiklona austrumu perifērijā un aukstais gaiss… pieliks punktu vasarīgajam laikapstākļiem, brīdina sinoptiķis.

Pēc ekspertu prognozēm, šajā nedēļas nogalē termometra stabiņš naktīs noslīdēs līdz +5…+10 °C, un dienā temperatūra nepakāpsies augstāk par +17 °C. Tiesa, lietus pagaidām nav gaidāms.

Lasi vēl: Ātra uzkoda, ko kādreiz gatavoja katrā PSRS laiku ģimenē; Es joprojām to gatavoju bieži

1,5 km līmenī gaisa temperatūra pazemināsies līdz negatīvām vērtībām. Un tas dod pamatu uzskatīt, ka galvaspilsētas reģionā ir iespējamas salnas. Tās būs pirmās 2024. gada rudens salnas. Plānojot brīvdabas izbraucienus nedēļas nogalei, jārēķinās ar laikapstākļu izmaiņām.

Sinoptiķis skaidroja, ka šobrīd laikapstākļi reģionā “atbilst kaut kur ap desmito augustu”, bet līdz nedēļas nogalei laikapstākļus noteiks cits anticiklons. Gaiss, kā saka, no pola pie mums nāks pa ziemeļu straumēm… Tāpēc atkarībā no tā, kam ir vasarnīca un tā tālāk, katrs šo temperatūras kritumu izjutīs atšķirīgi, skaidroja meteorologs, piebilstot, ka salnu iespējamība svētdienas naktī ir “ļoti liela”.

Viņa arī atzīmēja, ka šobrīd Austrumeiropā, tostarp Latvijā laiks ir sauss, saulains un silts – četrus līdz piecus grādus virs normas. Tāpēc mums vajadzētu izbaudīt pēdējās vasaras dienas, secināja eksperts.

Izskan informācija, ka arī Latviju anticiklons sasniegs un ir zināms, ko sagaidīsim no laikapstākļiem tuvākajās nedēļās. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment