Izskan pirmās prognozes par rudens salnām un to kad sagaidīsim meteoroloģiskā rudens iestāšanos

Gaidāmā septiņu dienu nedēļa būs meteoroloģiskās vasaras pēdējā nedēļa, kas kopumā ilgs no 17.maija līdz 22.septembrim, kas kopumā būs 130 dienas nepieciešamo 99 vietā, sacīja meteorologs.

Turklāt viņš brīdināja, ka septembra pēdējā nedēļā temperatūra ievērojami pazemināsies. Sākot ar nākamo piektdienu, 27.septembri, gaidāms “spēcīgs polārā aukstuma sabrukums ar lietu”: dienā tiek prognozēti +6…+11 °C, naktī gaiss var atdzist pat līdz +1 °C.

Svētku sezona, samta sezona, peldēšanas sezona turpināsies ilgākais, iespējams, visu nākamo mēnesi, pārliecināts eksperts.

Austrumeiropā ir vispārēja temperatūras pazemināšanās tendence, laiks joprojām ir salīdzinoši silts un sauss ar temperatūru līdz +20 °C, un tikai nedēļas nogalē kļūst vēl vēsāks, bet tomēr sauss.

Lasi vēl: Šīs Zodiaka zīmes 2024.gada oktobrī, ar lielu iespējamību, var tik pie labas peļņas

Anticiklona ietekmē nākamnedēļ Latvijā gaidāms maz nokrišņu un vasarīgi silts laiks, tomēr nedēļas gaitā temperatūra pakāpeniski pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Šajā nedēļas nogalē Kurzemē būs mākoņains, bet citviet valstī kļūs saulaināks. Rietumlatvijā pūtīs neliels ziemeļu vējš, bet Austrumlatvijā gaidāms austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Sestdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām iespējamas stipras pērkona lietusgāzes, savukārt svētdien lielākajā daļā valsts nokrišņi netiek prognozēti.

Gaisa temperatūra naktīs brīvdienās būs +12..+17 grādu robežās. Sestdien maksimālā temperatūra sasniegs +17..+20 grādus Kurzemē un +20..+25 grādus citviet valstī, savukārt svētdien tā būs no +18 grādiem Kurzemes ziemeļos līdz pat +26 grādiem atsevišķos Vidzemes un Latgales reģionos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment