Izskan pirmās prognozes par to, kad tad beidzot varēs sagaidīt sniegu šajā ziemas periodā

Paredzams, ka arī nākamie rudens un ziemas mēneši būs par vienu līdz diviem grādiem siltāki par normu. Pēc sausā septembra nokrišņu daudzums palielināsies, īpaši piekrastes reģionos, kur siltā jūras ūdens dēļ pieaugs stipru lietusgāžu iespējamība.

Meteorologi tomēr uzsver, ka ilgtermiņa prognožu precizitāte joprojām ir zema. Tiek prognozēta mēneša vai sezonas vidējā temperatūra, bet nav iespējams tik tālu uz priekšu paredzēt atsevišķus aukstuma vai siltuma viļņus.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, tikai janvāris šogad bijis vēsāks par normu, kamēr pārējos mēnešos vidējā gaisa temperatūra bijusi augstāka par parasto.

Lasi vēl: Kā dzimšanas mēnesis ietekmē cilvēka likteni. Maijā un oktobrī dzimušajiem būs ko iesvīst

Ja arī turpmākie mēneši būs silti, 2024. gada vidējā temperatūra varētu sasniegt līmeni, kāds bija 2020. gadā, kad ar +8,76 grādiem tika uzstādīts rekords kā siltākajam gadam.

Novembra pirmā puse būs raksturīga mainīgiem rudens laika apstākļiem, prognozē laika vērotājs. Ap Mārtiņiem un mēneša vidū gaidāmi nokrišņi, gan lietus, gan sniega veidā.

Novembra otrajā pusē, pirms Katrīnām (25. novembrī), Austrumlatvijā sals saglabāsies arī dienas laikā, un šajā reģionā iestāsies viegla ziema. Attiecībā uz ziemas pirmo mēnesi, decembri, vairākas pazīmes liecina, ka tās sākums varētu būt ar vieglu salu un sniegainu.

Lasi vēl: Zvaigžņu zīmes, kurām no 09.09.2024 jāmaina sava dzīve, lai uzietu uz labklājības ceļa

Turklāt meteorologi iesaka padomāt, kā pavadīt rudens dienas un sagatavoties ziemas sezonai, iespējams, ieplānojot siltu nedēļas nogali vai iepērkoties ziemas drēbēm.

Tādējādi rudens Austrumeiropā un citos reģionos gaidāms grūts un būtiski atšķirīgs no pagājušā gada. Iedzīvotājiem jābūt gataviem pēkšņām laikapstākļu izmaiņām un nodrošināt savu komfortu pārejas periodā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment