Izsludināta pieteikšanās atbalsta programmai mazākumtautību mediju izaugsmei Baltijas valstīs

Ziemeļvalstu Ministru padome aicina plašsaziņas līdzekļus un ārštata žurnālistus no Baltijas valstīm pieteikties grantu programmai, kas atbalsta sabiedriski nozīmīga mediju satura veidošanu un atspoguļošanu mazākumtautību valodās.

Grantu programma dos iespēju žurnālistiem no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas saņemt finansiālu atbalstu ceļa izdevumu, uzturēšanās un komunikāciju izmaksu segšanai, kā arī nelielu honorāru.

Gan ārštata žurnālisti un gan vadošie mediji, kas darbojas vienā no trim Baltijas valstīm, var pieteikties uz grantu līdz 10,000 eiro. Maksimālais granta izmantošanas laiks – 1 gads.

Pieteikšanās termiņš: 2018. gada 19. jūlijs.

Kopējā grantu programmai piešķirtā summa 2018.-2019.gadā, ir 1,600,000 DKK (vai 212.000 EUR).

Grantu programmas mērķis ir paaugstināt vietējo, reģionālo un nacionālo plašsaziņas līdzekļu kvalitāti un izaugsmi Baltijas valstīs. Īpaša uzmanība tiek vērsta uz iekļaujoša mediju satura veidošanu minoritāšu valodās un etniski daudzveidīgajiem reģioniem.

Visiem atbalstītajiem projektiem ir jābūt brīvi pieejamiem valsts vai globālās tiešsaistes kanālos bez piekļuves šķēršļiem, piemēram, dalības maksas vai reģistrācijas. Stipendija paredz pilnīgu redakcionālo neatkarību un Ziemeļvalstu Ministru padome nedrīkst ietekmēt redakcionālo lēmumu pieņemšanu mediju ražošanas procesā.

Pašreizējā programma ir turpinājums veiksmīgai mazākumtautību mediju grantu programmai, kas tika relizēta 2017. gadā, kad tika atbalstīti 5 projekti Igaunijā, 9 projekti Latvijā un 8 projekti Lietuvā – kopumā 22 projekti par kopējo summu 150 000 eiro.

Atbalstītie projekti pārstāv labi zināmus un populārus mediju kanālus krievu un poļu valodā, kā arī mazāka mēroga reģionālos medijus un nesen dibinātus tīmekļa portālus. Atbalstīto mediju starpā ir Delfi, ETV+, Radio 4, Radio Znad Wilii, Novaja Gazeta Baltics, Rigas laiks un daudzi citi.

Plašāku informāciju par grantu programmu medijiem meklējiet www.nordicmediagrants.org.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment