Izsludināts brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem no plkst. 14.00 līdz plkst. 22.00 jo īpaši šajos reģionos

Pirms pāris minūtēm Latvijā tika izsludināts brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem no plkst. 14.00 līdz plkst. 22.00 jo īpaši šajos reģionos. Situācija patreiz ir ļoti dinamiska. 

LVĢMC izsludinājis dzelteno brīdinājumu par iespējamu pērkona negaisu ar spēcīgām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā laika posmā no plkst. 14.00 līdz plkst. 22.00. Patreiz situācija var dinamiski mainīties.

MeteoLatvia laika ziņu speciālists atklāj, ka patreiz Latvijas pilsētā Jelgavā stipra lietusgāze ar pāris pērkona rūcieniem. 15 minūšu laikā 10,3 mm nokrišņu.

Viņš atzīst, ka tas ir nekas iespaidīgs, bet būtu bijis labāk, ja kādas pāris nedēļas nokrišņu nebūtu vispār, jo atkal daudz ūdens un daudzi koki pārlieku mitrās augsnes dēļ jau sāk dzeltēt un nobirst lapas.

Atgādināsim, ka pirms neilga laika spēcīgs ciklons burtiski nogremdēja Jelgavu. Ļoti daudz vietu applūda un attiecīgie dienesti vēl joprojām cīnās ar postījuma sekām.

Minēts, ka 10.augustā no nakts vidus Latviju no rietumiem šķērsos lietus zona, vietām Kurzemē stipras lietusgāzes, dienā līs pārsvarā valsts austrumos, iespējams pērkona negaiss daudzviet šo reģionu. Mērens/mēreni stiprs R, DR vējš, brāzmās 15-19 m/s. Gaisa temperatūra naktī +15…+19°, dienā +19…+23°.

Rīgā pēcpusdienā gaidāms īslaicīgs lietus, un iespējamas pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra būs +18 grādi naktī un līdz +26 grādiem dienas vidū.

Lasi vēl: Šajā nedēļas nogalē sāksies murgs: sinoptiķi atjaunojuši prognozi 10. un 11. augustam, daudzus tā neiepriecina

Atgādināsim, ka kā jau katru gadu jūlija beigās un augusta sākumā Zeme šķērso putekļu un meteoroīdu joslu, ko savā ceļā ap Sauli atstājusi Svifta-Tatla komēta.

Tas mums rada perseīdas – vienu no iespaidīgākajām meteoru plūsmām, bieži dēvētu par “zvaigžņu lietu”. Šajā nedēļas nogalē, naktī no 12. uz 13. augustu, sagaidāms perseīdu aktivitātes maksimums.

Laika ziņu eksperti atgādina, ka ja ir izsludināts dzeltenais brīdinājums par laikapstākļiem tas nozīmē, ka iespējami bīstami laika apstākļi, kuri var radīt neērtības vai apdraudēt veselību un drošību.

Eksperti iesaka šajā laikā uzturieties iekštelpās, jo īpaši ja laikapstākļi strauji pasliktinās, visdrošāk ir palikt iekštelpās, līdz apstākļi uzlabojas. Tad droši var doties tālāk savās ikdienas gaitās.

Nedrīkst aizmirst arī par drošu pārvietošanos. Tas nozīmē, ka ja jums ir iespējams, izvairieties no ilgstošas uzturēšanās ārā vai ceļojumiem laikā, kad tiek prognozēti bīstami laika apstākļi, piemēram, stiprs vējš, stiprs lietus, pērkona negaiss.

Esi modrs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment