Šodien dalos ar recepti gurķiem ziemai, kas gatavoti aukstajā veidā. Katru gadu tos pagatavoju – kaut vai pāris burciņas, bet vienmēr sagatavoju
Man tie patīk īpašās kraukšķības un garšas dēļ. Ziemā ar kartupeļiem tie ir vienkārši lieliski, bet ar tiem pagatavots rasols – izcils. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas veids:
Gurķus iepriekš iemērcam ūdenī uz 4 stundām, pēc tam nomazgājam. Burkas var izmantot sterilizētas vai vienkārši labi izmazgātas un nosusinātas.
Aizmirstiet par tomātu stādiem uz palodzes, lūk unikāls veids, kā ziemā stādīt tomātus
Burkas apakšā liekam mazliet diļļu, mārrutka lapu, pa pāris jāņogu un ķiršu lapām, dažas ķiploku daiviņas, melnos piparus un pilīti asā pipara. Pēc tam burkas piepildām ar gurķiem.
Bļodā uz 1 litra burciņu ņemam 1 ēd. k. sāls, pielejam aukstu ūdeni un izšķīdinām sāli. To nepieciešams izšķīdināt pēc iespējas rūpīgāk, tad ielejam burciņā. Var izšķīdināt sāli uzreiz 3 burkām un pēc tam sadalīt sālījumu.
Pēc tam līdz malām pielejam aukstu akas ūdeni. Burkas aizveram. Ja tās ir parastas, aizveram ar kaprona vāciņiem. Uzreiz novietojam burkas aukstā vietā.
Pagrabs vai ledusskapis būs piemērots. Gurķi iesālās ilgi – pirmo reizi pagaršot var apmēram pēc diviem mēnešiem. Tā gurķi izskatās pēc pāris nedēļām. Pakāpeniski tie sāk mainīt krāsu, un gala rezultātā būs kā mucā skābēti. Labu apetīti!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi zemāk 👇
Turpinājums otrajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Dzīvs un krāšņs dārzs “sliņķiem”: puķes, kas vairojas pašas, neprasa īpašu kopšanu un krāšņi ziedby Laura Andersone
- Kādai patiesībā ir jābūt vecumu starpībai attiecībās starp vīrieti un sievieti, lai būtu laimīgi uz mūžuby Rinalds Bergmanis
- Ir nepareizi domāt, ka vecumdienās tevi kādam vajadzēs: 7 izplatītas ilūzijas, kuras vēlos kliedētby Rinalds Bergmanis