Izteiksmīgi, kraukšķīgi un ļoti garšīgi gurķīši ziemai ar auksto pagatavošanas metodi

 

Foto – Pixabay

Man būs prieks, ja šī recepte jums noderēs ❤️Ja jums steidzami vajadzīga atbilde uz kādu jautājumu – rakstiet, nevilcinieties, būšu priecīga palīdzēt, piemēram, nosūtīt nepieciešamo recepti vai pastāstīt gatavošanas procesu 👉 Pievienojieties –  esmu sasniedzama ❤️

Lasi vēl: Jau gadiem dzīvoju Imantā, bet šogad pamanīju, ka kaimiņienes dobes ir atstātas novārtā, kad uzzināju iemeslu, tas lika man nodrebēt

Recepte: uz 1 litra burciņu:

Gurķi – 600 g
Sāls – 1 ēd. k.
Melnie pipari graudiņos – 5–6 gab.
Ķiploki – 2–3 daiviņas
Dilles – 2–3 zariņi
Melnā jāņoga lapa – 3 gab.
Ķirša lapa – 5–6 gab.
Mārrutka lapa – 1 gab.
Asais čili pipars – pavisam nedaudz (apmēram 1 pilīte, tad ziemā, ja marināde kļūs duļķaina, tas nebūs biedējoši – gurķi tāpat saglabāsies stingri un kraukšķīgi)

Lasi vēl:Trīs cilvēku tipi, kurus nekad nevajadzētu ielaist savā dzīvē

Noderīgi padomi (ņemiet vērā) ✔️

✔️ Zaļumi ledusskapī uzglabāsies daudz ilgāk. Pēc tam, kad tos nomazgāsiet un nosusināsiet, nepieciešams ietīt tos dabīgā audumā, kas iepriekš nedaudz samitrināts, un pēc tam ielikt polietilēna maisiņā. Gatavs! Tagad zaļumi glabāsies 2–3 reizes ilgāk nekā parasti.

✔️ Ja vēlaties gatavot picu ar daudz tomātiem, pirms uzlikt pildījumu, ielieciet mīklu uz dažām minūtēm iepriekš sakarsētā krāsnī 👉 tā labi izcepsies un nebūs jēla.

✔️ Lai gatavā pica viegli dalītos porciju gabaliņos, sadaliet jēlo pamatni, ar nazi ievelkot līnijas, bet nepārgriežot mīklu līdz galam.

✔️ Ja pērkat veselu (ne sagrieztu) maizes klaipu vai batonu, nesāciet griezt no gala, bet gan no vidus. Atlikušās pusītes glabājiet cieši saliktas kopā. Tā maize būs aizsargāta no abām pusēm, un svaigums saglabāsies ilgāk.