Ja ciet no bezmiega, izmēģini šo efektīvo knifiņu. Aizmigsi pēc 2 minūtēm un pamodīsies spirgts un atpūties!

Gadās, ka vakarā tu izlem kārtīgi izgulēties un no rīta pamosties mundrs un atpūties. Tu izdari visus savus vakara darbus, dodies gulēt, aizver acis un… Nekas nenotiek. Tu mētājies un grozies gultā, mēģinot aizmigt, bet rezultāta nav.

Paiet stunda, tad divas, bet miegs nenāk. Jo vairāk tu centies aizmigt, jo tālāk esi no sava mērķa. Rezultātā no rīta jūties noguris un salauzts. Šādas sajūtas droši vien ir pazīstamas daudziem. Tāpēc šodien parunāsim par to, kas palīdz aizmigt.

Mūsu redakcija atklās tev vienkāršu triku, kas palīdzēs mierīgi aizmigt tikai 2 minūtēs!

Kas palīdz aizmigt

Nespēja aizmigt ir neticami kaitinoša un nogurdinoša. Pēc šādas nakts nākamajā rītā gribas burtiski iznīcināt visu sev apkārt. Un tas ir saprotams, jo nervu sistēma nav atpūtusies,  bet organisms pakļauts stresam. Tomēr ir metode, kas palīdz bez problēmām aizmigt divu minūšu laikā. Apsolām, ka tev nebūs jāskaita aitas!

Šo metodi izmanto cilvēki, kuri savas profesijas dēļ ir spiesti saskarties ar ekstremālām situācijām. Pateicoties tai, pat karavīri un sapieri uzreiz aizmieg. Tu arī vari to paveikt. Vajag tikai nomierināties un atslābināties. Mācīsimies kopā.

Ko darīt, lai ātri aizmigtu?

Sāc ar visu, kas varētu novērst tavu uzmanību no miega. Izslēdz datoru un noliec malā tālruni. Iespēju robežās vajadzīga arī tumsa un klusums.

Ērti apgulies un atslābini muskuļus. Vari pat sev teikt: “Mana seja ir atslābināta, pleci atslābuši…” Un sajust, kā katra ķermeņa daļa atslābst un kļūst smaga. Neaizver acis un nesakod zobus. Koncentrējies uz šīm sajūtām.

Bet tagad pievieno pareizu elpošanu. Ieelpo caur degunu 4 reizes, pēc tam aizturi elpu uz 7 un lēnām izelpo uz 8. Skaiti lēnām, nezaudē ritmu. Pēc pāris minūtēm tu jutīsi, ka  krūšukurvis cilājas arvien lēnāk. Tu esi atslābinājies un nomierinājies.

Turpini koncentrēties uz elpošanu un nedomā ne par ko citu. Pēc šī posma teorētiski tev vajadzētu pamosties no rīta ar sajūtu, ka esi atpūties un enerģijas pilns.

Varētu šķist, ka tas ir pārāk vienkārši, lai būtu patiesība. Bet pirms kritizē, vienkārši izmēģini šo metodi pats. Mēs esam pārliecināti, ka pēc divu minūšu treniņa tu jau gulēsi saldi. Nekādas miega problēmas tevi vairs netraucēs. Saldus sapņus!

Ja tev noderēja šis padoms, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies, ja komentāros pastāstīsi, kā tu cīnies ar miega problēmām, ja tev tādas ir!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment