Ja gadījies nosmērēt paklāju, steidzieties izmantot kartupeļu mizas

Paklāji piešķir interjeram siltumu, padara to mājīgu, harmoniski apvieno telpas elementus vienotā kompozīcijā. Tomēr par tiem ir grūti rūpēties.

Tie “uzsūc” putekļus, netīrumus, vilnu, matus, un, ja nejauši izlejat tēju vai nometat šokolādes konfekti, traipa noņemšana prasīs vairāk nekā stundu.

Ja starp skaistumu un praktiskumu izvēlaties pirmo, tad jums noderēs šāds triks, ko jau sen izmantoja mūsu mammas un vecmāmiņas.

Vai jums nepieciešams atsvaidzināt paklāju? “Apkaisiet” to ar kartupeļu mizām un pēc tam ar slotu vai suku pārbrauciet tām pāri (svarīgi to izdarīt, pirms mizas izžūst). Šīs procedūras laikā mizas savāks visus netīrumus, un paklājs atkal kļūs kārtīgs.

Vēl viens efektīvs līdzeklis ir parasta soda. Apkaisiet ar to paklāju, atstājiet to uz pāris stundām, lai tā “uzsūktu” putekļus un citus netīrumus, un pēc tam labi noslaukiet virsmu. Šī metode darbojas tikpat labi kā kartupeļu mizas, taču jums nebūs jāgaida brīdis, kad vakariņās vēlēsieties pagatavot kartupeļu biezeni.

Ekvivalents sodai ir sāls. Arī tā uzsūks mitrumu un traipus, padarot tos vieglāk iztīrāmus. Pagaidiet dažas minūtes, tad uzmanīgi nosūciet ar putekļsūcēju.

Lasi vēl: Kā noņemt iestrēgušu gredzenu no pirksta: ledus un zobu diegs

Īpaši taukainu traipu gadījumā noteikti izmantojiet kukurūzas cieti. Šajā sakarā pārkaisiet traipu ar kukurūzas cieti un atstājiet uz dažām stundām (vai pat nakti). Pēc tam izsūciet ar putekļsūcēju. Ciete uzsūks taukus no paklāja šķiedrām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Cīņā ar organiskiem traipiem, piemēram, kafiju, sarkanvīnu, sulu palīdzēs cepamās sodas un etiķa kombinācija. Samitriniet traipu ar aukstu ūdeni, pēc tam apkaisa to ar cepamo sodu. Uzsmidziniet uz tā baltā etiķa šķīdumu (pirms tam sajauciet vienādas daļas etiķi un ūdeni). Ļaujiet putot dažas minūtes, tad maigi noslaukiet ar tīru lupatiņu. Atkārtojiet procesu, ja nepieciešams.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment