Pagatavošanas gaita:
Vispirms kārtīgi nomazgājam dārzeņus, bet pēc tam kubiņos sagriežam kabačus, baklažānus un papriku (ieteicams izmantot sarkano papriku, kas uzkodai piešķirs bagātīgu krāsu).
Sīpolu sagriežam pusripiņās un burkānus sarīvējam, lai gan var sagriezt arī plānos salmiņos.
Pannā ar augu eļļu apcepam sīpolus un burkānus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievienojam pārējos dārzeņus un apmaisām apmēram 20 sekundes.
Pēc tam uzliekam pannai vāku, samazinām gatavošanas temperatūru un cepam uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Atsevišķā bļodā apvienojam augu eļļu, medu, citrona sulu, Tonkatsu mērci un sojas mērci, rūpīgi samaisām.
Pēc tam mērci pievienojam dārzeņiem, kārtīgi samaisām līdz iegūstam biezu konsistenci.
Tiklīdz dārzeņi sāk karamelizēties, uzreiz noņemam no plīts.
Tas arī viss, lieta darīta! Gatavošanas process vienkāršs, bet rezultāts – pārsteidzoši garšīgs!
Izmēģini arī tu šo austrumniecisko kulinārijas šedevru. Ja tev garšoja, laipni lūgts
Tevi noteikti interesēs
- Kļūda, ko jūnija sākumā pieļauj teju visu dārzkopji, laistot savas dobes – šādi var pazaudēt ražuby Anete Vītola
- Dēls lūdz pārskaitīt viņam vismaz 1000 eiro, bet es atsakosby Rinalds Bergmanis
- “Vajadzēja četras dienas, lai no tā visa atietu”: dziedātājs Lauris Reiniks pastāsta par jaunumiem, kam “izgājis cauri”by Laura Blūma