Pagatavošanas gaita:
Vispirms kārtīgi nomazgājam dārzeņus, bet pēc tam kubiņos sagriežam kabačus, baklažānus un papriku (ieteicams izmantot sarkano papriku, kas uzkodai piešķirs bagātīgu krāsu).
Sīpolu sagriežam pusripiņās un burkānus sarīvējam, lai gan var sagriezt arī plānos salmiņos.
Pannā ar augu eļļu apcepam sīpolus un burkānus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievienojam pārējos dārzeņus un apmaisām apmēram 20 sekundes.
Pēc tam uzliekam pannai vāku, samazinām gatavošanas temperatūru un cepam uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Atsevišķā bļodā apvienojam augu eļļu, medu, citrona sulu, Tonkatsu mērci un sojas mērci, rūpīgi samaisām.
Pēc tam mērci pievienojam dārzeņiem, kārtīgi samaisām līdz iegūstam biezu konsistenci.
Tiklīdz dārzeņi sāk karamelizēties, uzreiz noņemam no plīts.
Tas arī viss, lieta darīta! Gatavošanas process vienkāršs, bet rezultāts – pārsteidzoši garšīgs!
Izmēģini arī tu šo austrumniecisko kulinārijas šedevru. Ja tev garšoja, laipni lūgts
Tevi noteikti interesēs
- Ērkšķogu apstrāde pavasarī pret kaitēm – viena tējkarote uz litru ūdens un ogas būs kā plūmesby Anete Vītola
- 3 profesionāļu triki, kas jāveic ar tulpēm martā – tās ziedēs ilgi un bagātīgiby Anete Vītola
- Sarīvē uz pannas kartupeļus, tad virsū liekam pildījumu un sanāk garšīga “pica” bez miltiem – bet jāievēro dažas svarīgas detaļasby Jeļena Kuzmenko