Ja istabas augi aug un zied slikti, es izmantoju nelielu barošanas triku

Katram dārzniekam ir savi noslēpumi. Es dalos ar kokteiļu receptēm, kas maģiski paātrina augšanu un liek telpaugiem radīt pumpurus. Pat tie, kas nezināmu iemeslu dēļ vai sliktas aprūpes dēļ ir pārtraukuši attīstību.

B vitamīni

Noder ne tikai cilvēkiem, bet arī augiem. Tie ir iekļauti daudzos gatavos preparātos un tiek pārdoti ziedu veikalos. Bet ir daudz lētāk pašam pagatavot uztura kokteiļus.

Ar vienu ampulu pietiek vairākām reizēm. Jūs varat ievilkt vitamīnu šļircē, pievienot nepieciešamo tilpumu darba šķīdumam, pēc tam aizvērt adatu ar vāciņu un novietot to bērniem nepieejamā vietā.
Lai nesajauktu vitamīnus, vienkārši uzlīmējiet uz šļirces marķēto uzlīmi. Un tas, ka ampula ir nodrukāta pirms kāda laika, augiem nekaitēs.

B 1.

Iekštelpu ziedus nav iespējams pārbarot ar tiamīnu, tas labi šķīst ūdenī un ir piemērots laistīšanai un izsmidzināšanai. Bet tas ātri sabojājas gaismā un tiek izmantots vakarā vai mākoņainā laikā. Vitamīnu pārpalikumi jāuzglabā tumšā vietā.

Tas ir antistresors, augšanas stimulators un antioksidants. Pēc lapu laistīšanas vai apstrādes labāk izmantot barības vielas un fotosintēzes produktus.

B 3. 

Nikotīnskābe netiek iznīcināta gaismā un labi mijiedarbojas ar lielāko daļu pesticīdu un mēslošanas līdzekļu. Bet vitamīna pārdozēšana radīs negatīvas sekas.

To lieto atsevišķi vai kopā ar citām vielām slimu, pārkaltušu vai pārlaistīšanas rezultātā bojātu augu reanimācijai. “Pamodina” īpatņus, kas ir sastinguši augumā nezināmu iemeslu dēļ. Stimulē ģeneratīvo orgānu attīstību, tas ir, ziedēšanu.

B 6.

Piridoksīna hidrohlorīds aktivizē imūnsistēmu. Izmanto novājinātu vai slimu augu atjaunošanai. Ir lietderīgi apsmidzināt ziedus ar B6 vitamīnu pēc kaitēkļu vai slimību ārstēšanas – tas samazina pesticīdu toksicitāti.

B 12. 

Ciānkobalamīns ir iesaistīts fotosintēzē un hlorofila ražošanā. Uzlabo augu piesātinājumu ar skābekli. Vitamīns ir lielisks atbalsts podos augiem rudenī un ziemā, vai arī tad, ja ilgstoši ir apmācies laiks un ziediem nepietiek gaismas.

Kokteiļu receptes
Vitamīnus var lietot smidzināšanai un laistīšanai atsevišķi. Darba šķīduma koncentrācija ir 1 ml uz 1 litru tīra, nostādināta ūdens. Bet to maisījums ir daudz efektīvāks.

 

Skumjas ziņas Maestro Raimonda Paula dzīvē; tur neko vairs nevar darīt

Kombinācijas iespējas, kas veicina augšanu un ziedēšanu:

B1 un B3;
B3 un B6;
B1, B6 un B12.

Kā lietot vitamīnu kokteili istabas augiem

Visefektīvākā ir ziedu virszemes daļu izsmidzināšana. Ja ir palicis kāds darba šķīdums, to var ieliet zem saknes. Oper**cija tiek veikta ne biežāk kā reizi 10-14 dienās.

Vitamīnus var lietot augļiem un dārzeņiem līdz brīdim, kad augļi sāk pildīties. Telpas augiem termiņš ir pumpuru sākums. Pretējā gadījumā vainags ātri novecos – B vitamīni, īpaši nikotīnskābe, paātrina augļu nogatavošanos. Bet istabas augiem tas nav vajadzīgs; to ziediem vajadzētu saglabāties pēc iespējas ilgāk.

Lasi vēl: Skudras baidās no mana dārza kā no uguns. Kaimiņš biologs dalījās ar lētu līdzekli pret skudrām

B vitamīni ir pretstresa zāles, paātrina podos audzētu kultūru augšanu un attīstību, kā arī stimulē ziedēšanu. Tos vajadzētu lietot ne biežāk kā reizi 10 dienās, līdz parādās pirmie pumpuri.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment