Ja jūsu pagalmā aug nātres, ziniet, ka jums ir ļoti paveicies. Nātre – zaļais dārza zelts

 

Citi labvēlīgi nātres lietojumi

Tās uzlējumu var izmantot kā lapu barošanu – ar atšķaidītu uzlējumu apsmidzina lapas.
Jauni nātru augi lieliski stimulē sakņu veidošanos, un tāpēc sēklas pirms stādīšanas ir labi mērcēt šajā uzlējumā, kā arī jebkuru stādāmo materiālu.

Ziedu apsmidzināšana ar nātru uzlējumu palīdzēs apkarot dažus kaitēkļus un sli***as, īpaši miltrasu un laputis. Tāpēc to var izmantot arī puķkopībā, uzlējumu izsmidzinot uz lapām un stublājiem.

Nātres aug tikai bagātīgās augsnēs, nabadzīgās augsnēs tās nav sastopamas. Tāpēc augsni, kurā šis augs izaudzis, var izmantot stādiem, istabas puķēm un dobēm, jo tajā ir daudz noderīgu lietu.

Nātres var novākt rudenī, sasmalcināt un iebērt augsnē, kad to ravē – tas dod lieliskus rezultātus visām kultūrām, un īpaši tas patīk gurķiem. Šī metode ir ekoloģiska un ekonomiska, tā neprasa nekādas materiālās izmaksas, tikai nedaudz fiziski jāpiestrādā.

Lasi vēl: Efektīva metode, ar kuras palīdzību tava veļasmašīna kalpos mūžīgi!

Nātrēm piemīt ārstnie***kas īpašības, tāpēc tās plaši izmanto tautas med***nā.
Senos laikos no nātrēm darināja audumus, un vēl tagad no to šķiedrām izgatavo dažas lietas, piemēram, ārstnie***kās zeķes.
Nātres izmanto kulinārijā, no tām gatavo salātus, zupas, mērces, pievieno cepamo ēdienu pildījumiem, vitamīnu kokteiļus un daudz ko citu.
Kosmetoloģijā nātru augus izmanto matu kopšanai, kā arī sejas un ķermeņa ādas kopšanai.

Tagad, daudzu cilvēku zemes gabalos aug nātru krūmi, un ir pienācis laiks atrast tiem piemērotāko pielietojumu. Ir žēl izmest, nopļaut  tik noderīgu augu.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no klepus smagam smēķētājam, pārbaudīta un efektīva tautas recepte

Ja jums nav vēlēšanās ar to kaut ko darīt, vienkārši izravējiet to un nolieciet komposta kaudzē, arī tur tas būs noderīgs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment