Ja pelargonijas nezied, tam ir ļoti būtisks iemesls

Stādīšanai paredzētie spraudeņi būs jānogriež, un obligāti ar slīpu griezumu, ko veic zem pumpura. Lapas, precīzāk, to apakšējais pāris, mums nav vajadzīgs, un to var nogriezt.

Tad spraudeņus ievieto ūdenī. Šajā ūdenī var ievietot vienu aktivētās kokogles tableti, kas ļoti labi novērš puvi. Potzaru saknes veidojas pietiekami ātri, pēc to izveidošanās augu jau var pārstādīt podā.

Pārstādīšana

Pārstādīšanai labāk ņemt nelielu podiņu, jo pelargonijām nav nepieciešams daudz augsnes. Jo ātrāk tās saknes apgūs visu zemes daudzumu, jo ātrāk augs uzziedēs, un attiecīgi, jo mazāks būs puķu pods, jo labāk un bagātīgāk ziedēs pelargonijas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Bet lielos podos augs var vispār neziedēt, jo zieds sāk lēnām attīstīt savu sakņu sistēmu. Tai attīstoties, lapas, dzinumi un attiecīgi arī ziedi neattīstās. Vienā podā var iestādīt pat vairākus spraudeņus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment