Kā pareizi pagatavot kartupeļus?
Tas ir ļoti vienkārši: kartupeļi ir jāievieto karstā, sālītā ūdenī. Tā tie saglabās visas vērtīgās vielas. Un, lai kartupeļi izvārītos vienmērīgi, tos vāriet uz vidējas, nevis lielas uguns.
Pievērsiet uzmanību vēl vienam svarīgam punktam. Vēloties ietaupīt laiku, mēs bieži vien kartupeļus nomizojam pāris stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai arī jūs to esat darījuši?
Tas var izskatīties saprātīgi, taču patiesībā tajā ir tā pati kļūda. Jo ilgāk kartupeļi atrodas aukstā ūdenī, jo vairāk vitamīnu un minerālvielu tie zaudē. Šī iemesla dēļ nomizojiet kartupeļus tieši pirms gatavošanas.
Lai kartupeļi izvārītos 5-7 minūtes ātrāk, katlam pievienojiet gabaliņu sviesta. Tas izkusīs, pārklās ūdeni ar plānu plēvi un palēninās tā iztvaikošanu. Tādējādi temperatūra katlā paaugstināsies, un bumbuļi vārīsies ātrāk.
Dažas sīpolu šķēles vai ķiploku daiviņas, kas sagrieztas uz pusēm, piešķirs nākamajai piedevai izsmalcinātu garšu. Katlā var iebērt arī lauru lapu vai savas iecienītākās garšvielas.
Tevi noteikti interesēs
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Ciklons no Atlantijas okeāna līdz Jaungadam ”atnesīs” nepatīkamus pārsteigumus; Latvijā izsludināts brīdinājums par laiku
- Dēla ģimenei Bauskā es biju vajadzīga tikai, lai gatavotu un auklētu, līdz viņi mani pamanīja lidostā ar vienvirziena biļeti
- Iepazinos ar 11 gadus jaunāku vīrieti no Jelgavas, bet drīz vien sapratu, ka viņa nodomi izrādījās pavisam citādi – stāstu, kā rīkojos
- 30 gadus strādāju par vilciena pavadoni, bet dažreiz jūtos tā, ka gribas nomest formu un rakstīt atlūgumu: stāstu kāpēc
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns









