Kā pareizi pagatavot kartupeļus?
Tas ir ļoti vienkārši: kartupeļi ir jāievieto karstā, sālītā ūdenī. Tā tie saglabās visas vērtīgās vielas. Un, lai kartupeļi izvārītos vienmērīgi, tos vāriet uz vidējas, nevis lielas uguns.
Pievērsiet uzmanību vēl vienam svarīgam punktam. Vēloties ietaupīt laiku, mēs bieži vien kartupeļus nomizojam pāris stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai arī jūs to esat darījuši?
Tas var izskatīties saprātīgi, taču patiesībā tajā ir tā pati kļūda. Jo ilgāk kartupeļi atrodas aukstā ūdenī, jo vairāk vitamīnu un minerālvielu tie zaudē. Šī iemesla dēļ nomizojiet kartupeļus tieši pirms gatavošanas.
Lai kartupeļi izvārītos 5-7 minūtes ātrāk, katlam pievienojiet gabaliņu sviesta. Tas izkusīs, pārklās ūdeni ar plānu plēvi un palēninās tā iztvaikošanu. Tādējādi temperatūra katlā paaugstināsies, un bumbuļi vārīsies ātrāk.
Dažas sīpolu šķēles vai ķiploku daiviņas, kas sagrieztas uz pusēm, piešķirs nākamajai piedevai izsmalcinātu garšu. Katlā var iebērt arī lauru lapu vai savas iecienītākās garšvielas.
Tevi noteikti interesēs
- 3 Ķīniešu zodiaka zīmes visu nedēļu, sākot ar 17. novembri, piesaista veiksmi un dziļu mīlestību
- Kuras četras zodiaka zīmes 16. novembrī piedzīvos visizteiktāko veiksmes plūsmu
- 81 gadīgā zvejniece no Skultes gadiem ilgi baroja savus kaimiņus ar zivīm, bet, kad viņai vajadzēja palīdzību, viss mainījās
- Kāpēc rozā lasis pēc atkausēšanas zaudē struktūru: stāsta pieredzējis zvejnieks no Alūksnes
- “Es varētu būt Siksnulis!”: latviešu talantīgais dziedātājs “ieknābj” dažiem populāriem latviešu mūziķiem (+ VIDEO)
- Logi vienmēr paliks sausi un bez pelējuma, ja ik rītu veiksi tikai vienu vienkāršu darbību








