Kā pareizi pagatavot kartupeļus?
Tas ir ļoti vienkārši: kartupeļi ir jāievieto karstā, sālītā ūdenī. Tā tie saglabās visas vērtīgās vielas. Un, lai kartupeļi izvārītos vienmērīgi, tos vāriet uz vidējas, nevis lielas uguns.
Pievērsiet uzmanību vēl vienam svarīgam punktam. Vēloties ietaupīt laiku, mēs bieži vien kartupeļus nomizojam pāris stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai arī jūs to esat darījuši?
Tas var izskatīties saprātīgi, taču patiesībā tajā ir tā pati kļūda. Jo ilgāk kartupeļi atrodas aukstā ūdenī, jo vairāk vitamīnu un minerālvielu tie zaudē. Šī iemesla dēļ nomizojiet kartupeļus tieši pirms gatavošanas.
Lai kartupeļi izvārītos 5-7 minūtes ātrāk, katlam pievienojiet gabaliņu sviesta. Tas izkusīs, pārklās ūdeni ar plānu plēvi un palēninās tā iztvaikošanu. Tādējādi temperatūra katlā paaugstināsies, un bumbuļi vārīsies ātrāk.
Dažas sīpolu šķēles vai ķiploku daiviņas, kas sagrieztas uz pusēm, piešķirs nākamajai piedevai izsmalcinātu garšu. Katlā var iebērt arī lauru lapu vai savas iecienītākās garšvielas.
Tevi noteikti interesēs
- Kad piedzima trešais bērns, vīrs kļuva pavisam citāds — tikai vēlāk atrastie dokumenti atklāja patiesībuby Rinalds Bergmanis
- Laistiet papriku ar šo šķīdumu līdz 15. jūnijam – savāksiet daudz saldu un lielu augļuby Anete Vītola
- Mana māte pārdeva automašīnu, ko biju mantojis no vectēva: tikai 10 gadus vēlāk es to atpirku un atradu tajā veco aploksniby Rinalds Bergmanis