Kā atšķirt īstu medu?
1. Garšas kvalitāte
Īstam medum jābūt ne tikai saldam, bet arī mazliet rūgtam, izraisot nelielu kņudēšanu kaklā. Vislabāk iegādāties medu tirgū, kur to ir iespējams nogaršot.
2. Aromāts
Dabīgam medum piemīt ziedu aromāts. Mākslīgam medum var vispār nebūt aromāta vai arī būt otra galējība – tas var būt pārlieku aromatizēts.
3. Krāsa
Labāk nepirkt medu, kam ir izteikti balts tonis, tas liecina, ka bites ir barotas ar cukura sīrupu. Protams, tas samazina medus labās īpašības.
Pavasara sākumā tirgū parādās tumšas krāsas medus. Tāds tonis parasti ir griķu medum. Mēdz būt ne visai godīgi pārdevēji, kas pērnā gada griķu medu pārdod kā gaišo.
Tādu krāsu var iegūt, ja pērnā gada cieto medu izkausē. Pērkot griķu medu, jābūt ļoti uzmanīgiem, tādeļ vislabāk medu pirkt pie pazīstamiem.
Avots: takprosto.cc
Tevi noteikti interesēs
- Kodes no šī dabīgā līdzekļa baidās kā no uguns – ielieciet savā skapī, lai saglabātu savas iecienītākās lietas, kažokādas un apavus
- “Tas paliek ārpus sabiedrības redzesloka…”: Latvijas veterinārārsti nāk klajā ar paziņojumu par nelāgo notikumu ar suņiem Bauskas novadā
- Stāsies spēkā no 2026.gada: daudzi šo likumu jau nosaukuši par “padomju laika” likumu – tas attieksies uz visiem privātmāju īpašniekiem
- Zemnieks nespēj klusēt un atklāj patiesību, kāpēc kartupeļu cenas ir pieckāršojušās – tie nav tikai laikapstākļi
- Jurists paskaidroja, kāpēc likumsargi vienmēr lūdz viņu nefilmēt un noņemt kameras – no kā viņi baidās
- Jauns veids, kā pieredzējuši dārznieki apgriež savas avenes rudenī: vienkārša metode, kas nākamā gada ražu dubultos