Kā atšķirt īstu medu?
1. Garšas kvalitāte
Īstam medum jābūt ne tikai saldam, bet arī mazliet rūgtam, izraisot nelielu kņudēšanu kaklā. Vislabāk iegādāties medu tirgū, kur to ir iespējams nogaršot.
2. Aromāts
Dabīgam medum piemīt ziedu aromāts. Mākslīgam medum var vispār nebūt aromāta vai arī būt otra galējība – tas var būt pārlieku aromatizēts.
3. Krāsa
Labāk nepirkt medu, kam ir izteikti balts tonis, tas liecina, ka bites ir barotas ar cukura sīrupu. Protams, tas samazina medus labās īpašības.
Pavasara sākumā tirgū parādās tumšas krāsas medus. Tāds tonis parasti ir griķu medum. Mēdz būt ne visai godīgi pārdevēji, kas pērnā gada griķu medu pārdod kā gaišo.
Tādu krāsu var iegūt, ja pērnā gada cieto medu izkausē. Pērkot griķu medu, jābūt ļoti uzmanīgiem, tādeļ vislabāk medu pirkt pie pazīstamiem.
Avots: takprosto.cc
Tevi noteikti interesēs
- Braucu ar taksi un pamanīju kaut ko dīvainu uz šofera rokas, ko viņš turpināja spiest: kas tas irby Sandra Vīgante
- Nekad šīs lietas neiznesiet un neatdodiet prom no savas mājas: nākošā “pa pēdām” aizies laime un labklājībaby Laura Andersone
- Prinča Viljama un Keitas vecākais dēls, princis Džordžs svin 12. jubileju: zināms, kādu dāvanu vecāki sarūpējuši dēlamby Laura Andersone