Kā atšķirt īstu medu?
1. Garšas kvalitāte
Īstam medum jābūt ne tikai saldam, bet arī mazliet rūgtam, izraisot nelielu kņudēšanu kaklā. Vislabāk iegādāties medu tirgū, kur to ir iespējams nogaršot.
2. Aromāts
Dabīgam medum piemīt ziedu aromāts. Mākslīgam medum var vispār nebūt aromāta vai arī būt otra galējība – tas var būt pārlieku aromatizēts.
3. Krāsa
Labāk nepirkt medu, kam ir izteikti balts tonis, tas liecina, ka bites ir barotas ar cukura sīrupu. Protams, tas samazina medus labās īpašības.
Pavasara sākumā tirgū parādās tumšas krāsas medus. Tāds tonis parasti ir griķu medum. Mēdz būt ne visai godīgi pārdevēji, kas pērnā gada griķu medu pārdod kā gaišo.
Tādu krāsu var iegūt, ja pērnā gada cieto medu izkausē. Pērkot griķu medu, jābūt ļoti uzmanīgiem, tādeļ vislabāk medu pirkt pie pazīstamiem.
Avots: takprosto.cc
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc sievietes agrāk nēsāja vienu garu bizi un ko nozīmēja vaļīgi mati
- Kad ir vislabākais laiks, lai stādītu kokus dārzā: agronomi snieguši skaidru atbildi
- Šajā Latvijas pilsētā par mājas numura nepareizu izvietojumu var tikt piemērots sods
- Daļā Latvijas 13. novembrī pārspēti siltuma rekordi: meteorologs Bricis brīdina, ka rītdien laika apstākļi strauji mainīsies
- Ko nekad nevajadzētu stādīt pēc sīpoliem — liela daļa dārzkopju pieļauj vienu un to pašu kļūdu
- Es vilcienā atdevu savu vietu sievietei ar smagām somām -viņa pateicās, bet es sašutu, kad dzirdēju, ko viņa saka dēlam






