Ja skūpsts ir bijis pārāk karsts: kā noņemt lūpu krāsas pēdas no apģērba

Dažkārt starp traipiem uz apģērba ir arī pavisam “romantiski” – no lūpu krāsas. Šie traipi ir gan taukaini, gan noturīgi.

Pastāstīsim, kā noņemt lūpu krāsas traipus no apģērba, jo to ir iespējams paveikt.

Kā vislabāk apstrādāt lūpu krāsas traipu

Lūpu krāsas traipi rada unikālu problēmu apģērbiem, jo kosmētikas līdzeklis ir eļļains, noturīgs un ar augstu pigmentācijas pakāpi. Tāpēc lūpu krāsas traipus dažkārt ir grūti noņemt.

Nekādā gadījumā nav ieteicams traipu berzēt ar rokām vai sausu drānu – labāk pāriet pie traipa likvidēšanas. Risinot problēmu pēc iespējas ātrāk, samazināsies laiks, kurā traips var ieēsties, kas ietekmēs rezultātu. Tāpat jāpievērš uzmanība audumam un tam, cik liela kopšana tam ir nepieciešama.

Vislabāk ir arī izvairīties no asu ķimikāliju lietošanas tādiem audumiem kā zīds, satīns, zamšāda un citiem materiāliem, kuriem nepieciešama saudzīgāka kopšana.

Kā noņemt lūpu krāsas traipu

Vispirms ar sviesta naža plakano pusi jānoņem lūpu krāsas paliekas no apģērba virsmas. Izvairieties no berzes, jo tā var pasliktināt traipu.

Nākamais solis ir vietas apstrāde ar trauku mazgāšanas līdzekli. Ieteicams uzklāt apmēram tējkaroti šķidruma tieši uz traipa un atstāt līdzekli uz 30 minūtēm.

Pēc tam traipu maigi berzējiet ar mīkstu birstīti, piemēram, vecu zobu birstīti. Pēc tam apģērbs jāmērcē izlietnē vai spainī ar ūdeni, pievienojot dažus pilienus tā paša līdzekļa, ko uzklājāt tieši uz traipa.

Tajā pašā laikā ieteicams izmantot vissiltāko ūdeni, kurā var mazgāt drēbes saskaņā ar etiķeti. Iemērciet lietu vismaz uz stundu, bet labākajiem rezultātiem – uz nakti. Pēc tam lieta jāmazgā kā parasti.

Lasi vēl: Nekādas sarkanas rozes! Lietas, kuras nevajadzētu dāvināt, lai nepiesaistītu tuvam cilvēkam bēdas un nelaimes

Lai cīņa ar traipiem būtu vēl efektīvāka, ierastajam veļas mazgāšanas līdzeklim ieteicams pievienot balto etiķi. Pārbaudiet, vai nav palikuši traipi – ja traips nav pazudis, jāatkārto lūpu krāsas traipa noņemšanas procedūra.

Pēc mazgāšanas apģērbu labāk izžāvēt svaigā gaisā – jo žāvētāja karstums var piefiksēt traipu paliekas, ja pigmentam ir izdevies iekļūt šķiedrās.

Lai ātri noņemtu lūpu krāsas traipus no apģērba, ieteicams arī uzklāt spirtu uz kokvilnas diska vai tīras drānas un noslaucīt traipu. Spirts ne tikai palīdz noņemt traipu, bet arī diezgan ātri izžāvēt traipu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment