Ja tev ir divi burkāni, tad pagatavo šos ātros salātus – garšos brīnišķīgi gan ikdienā, gan svētkos

Šodien manā ēdienkartē – gardi burkānu salāti, un es aicinu arī tevi izmēģināt šo kulināro ceļojumu!

Šo salātu pamatsastāvdaļas ir burkāni un olas. Burkāni piešķir salātiem dabīgu saldumu un patīkamu kraukšķīgumu, savukārt olas – maigu, krēmīgu tekstūru. Šī garšu kombinācija rada lielisku līdzsvaru starp saldumu un vieglu sāļumu.

Lasi arī: Devos uz Rēzekni apsveikt 90 gadus veco kaimiņieni dzimšanas dienā, taču, ienākot mājā, mani gaidīja pārsteigums 

Olas dzeltenums piešķir salātiem krēmīgumu, kas apvienojas ar burkānu kraukšķīgumu, padarot salātus īpaši patīkamus gan pēc konsistences, gan garšas. Šī kombinācija piešķir salātiem arī piesātinātību, padarot tos sātīgākus un apmierinošākus.

Izvēloties burkānus, pievērs uzmanību to izskatam: ideālam burkānam jābūt gludam, bez deformācijas un stingram. Nav nozīmes, vai tas ir pārklāts ar zemi, ja vien nav plānota ilgstoša uzglabāšana. Skaists burkānu izskats bieži liecina par to sulīgumu un labo garšu. Spilgta krāsa norāda uz augstu vitamīnu saturu atšķirībā no citiem dārzeņiem, kuru pievilcīgais izskats var slēpt nitrātu klātbūtni.

 

Precīzas sastāvdaļas salātiem atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai!

 

Salātu pagatavošanas instrukcija:

Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves.

Olas cieti novārām un arī sarīvējam.

Nākamā sastāvdaļa ir ļoti būtiska, lai salātos būtu pareizais līdzsvars!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

 

Sarīvējam sieru.

 

Pievienojam ķiplokus pēc garšas, salātu pikantums būs atkarīgs no to daudzuma.

Sāli un majonēzi pievienojam pēc garšas. Jo vairāk majonēzes, jo sulīgāki salāti.

Tu vari pagatavot pats savu majonēzi – tā noteikti būs gardāka par veikalā pirkto.

 

Neaizmirsti pievienot pētersīļus, lai iegūtu svaigumu un aromātu.

Salātiem nav nepieciešama ilgstoša nostāvēšanās, tos var pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas. Tie lieliski garšo kopā, piemēram, ar ceptu vistu.

Salātu sastāvdaļas:

2 burkāni (660 gramu);

150 grami siera;

5 olas;

Majonēze;

Sāls pēc garšas;

4 ķiploku daiviņas;

Pētersīļi pēc garšas.

Salātos burkānu spilgtā oranžā krāsa un olu dzeltenumi vizuāli padara ēdienu pievilcīgāku un apetītlīgāku. Krāsains ēdiens vizuāli piesaista, un tas bieži vien veicina arī labāku ēstgribu.

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!