Ja to darīsiet, būs tiešām lielas “ziepes”: 8 lietas, ko nekādā gadījumā nedrīkst mest podā un noskalot

Smiltis, kas paredzētas kaķu tualetei

Foto – Pexels

Kaķu tualetes smiltis sastāv no līmes, kas var uzbriest un ļoti ātri iesprūst tualetes podā, izraisot aizsērēšanu. Tās vielas, kas atrodas šajās “smiltiņās” lielākoties ļoti ātri uzbriest, veidojot ciešus kunkuļus, kas nesadalās. Tāpēc šīs smiltis ir kategoriski aizliegts bērt un noskalot tualetes podā. Kaķu “smiltiņas”, protams, ir dažādas, taču to vienojošā īpašība ir jau pieminētā – tās uzbriest mitrumā. Un kad jūs tās iemetīsiet podā un norausiet ūdeni, tās kļūs vismaz 2x “lielākas” – kanalizācijas sistēmai tas noteikti nepatiks.

Sieviešu higiēnas līdzekļi

Visi šie produkti ir paredzēti mitruma absorbēšanai, kas nozīmē, ka ūdenī tie uzbriest un izraisa pamatīgus aizsprostojumus. Ne velti sabiedrisku vietu tualetēs bieži vien tualetēs ir piestiprināts plakāts ar lūgumu neizmest šos līdzekļus tualetes podā.

Mati

Foto – Pexels

Mati ir galvenais aizsērējumu iemesls dušās un vannās. Tie iesprūst notekcaurulē, un laika gaitā uz tiem nogulsnējas tauki un citi nogulsnējumi, pārvēršot tos vienā lielā gabalā, kas var nosprostot notekcauruli. Tas pats attiecas arī uz tualetes podiem. Matu “mudžeklis” gluži vienkārši ar laiku var izraisīt lielu un nepatīkamu aizsērēšanu.

Lasi vēl: Manas orhidejas zied kā trakas un es dalos ar recepti, kā to panākt; Rezultāts tevi patiešām iepriecinās!

Tauki un eļļas

Tauki un eļļas ir šķidri tikai tajā brīdī, kad tie ir karsti.  Mēs taču visi zinām, kā izskatās taukains buljons, kad to izņemam no ledusskapja. Tauki pārvēršas “garozā”, un šī “garoza” ar laiku nosēžas uz caurulēm, kas, galu galā, noved pie aizsērēšanas un rada sliktu smaku. Tāpēc izliet neapēsto zupu tualetes podā, nav īsti laba iecere…

Autiņbiksītes

Foto – Pexels

Ja kāds to kaut kādu iemeslu dēļ ir mēģinājis darīt, zina, ka autiņbiksītes, visticamāk, iesprūdīs un netiks aizskalotas. Bet, ja jums tomēr nez kādu iemeslu pēc kādreiz prātā ienāk tāda doma, atcerieties, ka šī nudien ir ļoti slikta ideja – jo tās ir paredzētas šķidruma uzsūkšanai, kas nozīmē, ka saskaroties ar šķidrumu tās pamatīgi uzbriest. Tālāk secinājumus jau izdariet paši…

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment