Ja tu pie ledusskapja vēl turi magnētiņus, nekavējoties tos noņem! Iemesls visnotaļ pamatots

Kā magnēti ietekmē ledusskapi

Ap jebkuru sadzīves tehniku ​​mūsu mājā ir elektromagnētiskais lauks. Tas ir par mazu, lai mēs to sajustu, bet elektrības efekts ierīcēm nepaliek nepamanīts. It īpaši, ja ierīce ir pastāvīgi pievienota elektrotīklam, kā tas parasti ir ar ledusskapi.

Bet magnēti savukārt rada savu lauku, kas ietekmē ierīces elektromagnētisko lauku. Magnēts it kā rada nelīdzsvarotību iekārtas darbībā. Un jo ilgāk magnēts atrodas uz ierīces, jo spēcīgāka tā ietekme uz to.

Protams, ledusskapja magnētam ir pārāk mazs izmērs un jauda. Bet, ja viņš tur nav viens un ir diezgan ilgu laiku pielikts pie ledusskapja, magnētiņu lauks var ietekmēt ierīci.

Tāpēc tehniķi un elektriķi neiesaka novietot lielu daudzumu magnētu uz ledusskapja vai kādas citas elektroiekārtas mājā.

Lasi arī: Pameta mīļāko, kas bija stāvoklī, bet pēc pusgada saņēma vēstuli un no kauna gandrīz zemē ielīda

Par šo tēmu ir veikti daudzi pētījumi, un to rezultāti liecina, ka laika gaitā ierīce sāk darboties nepareizi. Jo vairāk elektronikas ir ierīcē, jo lielāka iespēja magnētiņiem ietekmēt iekārtas darbību.

Tas, savukārt, nozīmē, ka lielāka iespēja laika gaitā atklāt iekārtas funkcionēšanas kļūdas.

Un, lai gan ierīču funkcionalitāte tiek pārbaudīta dažādos ražošanas apstākļos, tas nav iemesls, lai tās pakļautu ikdienas stresam.

It īpaši, ja nedomājat pārāk bieži atjaunināt sadzīves tehniku ​​​​uz jaunāku. Zinātniekiem nav izdevies noskaidrot, vai magnētu klātbūtne ietekmē pārtikas kvalitāti ledusskapī.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment