Ja tu šo izdarīji, tad uz nākamajiem 10 gadiem aizmirsti par magnoliju ziedēšanu

Ņemiet vērā, ka slāpekļa mēslojums augsnē tikai palielina jutību pret zemām temperatūrām. Bet kopš augusta jūs varat izmantot mēslojumu, kas ir bagāts ar fosforu un kāliju. Šie mikroelementi palīdz augam labāk sagatavoties ziemas laikapstākļiem.

Vēl viens ziedēšanas trūkuma iemesls var būt tas, ka magnolija sadīgusi no sēklām. Ar šo kultivēšanu augam ir vajadzīgi vairāki gadi, lai ziedētu. Gadās, ka jau liela magnolija, kas audzēta no sēklām, joprojām nezied. Reizēm jāgaida 10 gadi, lai ieraudzītu šādā veidā audzētās magnolijas ziedēšanu. Būs jābūt pacietīgam.

Tāpēc labāk iegādāties stādus, kas pavairoti ar potēšanu. Tad nākamajos gados jūs izbaudīsiet šī skaistā auga sulīgo ziedēšanu.

Lasi arī: Pievienoju borščam ābolus un baudu karaliska galda cienīgu ēdienu

Lasi arī: Kad draudzenes uzzināja, kādam nolūkam pērku iepakojumiem skūšanās putas, tagad dara to pašu

Jāatceras, ka ideālajai vietai magnolijām jābūt siltai, saulainai un aizsargātai no vēja. Un, lai ziedēšana būtu bagātīga, jums būs jāievieto mēslojums.

Tāpat neaizmirstiet par pietiekamu laistīšanu. Īpaši tas attiecas uz sauso rudeni, kad mitrums ir vajadzīgs mazajiem pumpuriem.

Magnolijas arī sāpīgi pārdzīvo atzarošanu. Vislabāk šo procedūru veikt maija beigās vai jūnija sākumā, kad beidzas ziedēšana.

Nogriež gan vecos, gan bojātos dzinumus, gan izbalējušu zaru galotnes. Pareiza atzarošana atjaunos krūmus, iedvesīs tiem jaunu dzīvību. Tomēr jaunas magnolijas parasti vislabāk ir atstāt negrieztas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment