Jānītis bija ļoti pārsteigts, kad uzzināja, ka vecmāmiņa izmanto šo sastāvdaļu, lai pagatavotu viņa mīļāko ēdienu

Dievīgā pica, kuras mīkla gatavota ar kefīru, ir kā ideāla vakariņu un launaga recepte. Kas vēl būtu jāņem vērā, lai šāds šedevrs izdotos? Lūk, vienkārša pagatavošanas metode – soli pa solim – un tas vēl nav viss!

 

Interesanti fakti

Kefīra mīkla ir alternatīva tradicionālajai picas mīklai, kurā parasti tiek izmantots ūdens un raugs. Kefīrs ir raudzēts piena produkts, kas mīklai piešķir īpašu garšu un tekstūru.

Kefīrs satur labvēlīgās baktērijas un raugu, kas palīdz mīklai izveidoties vieglākai un pūkainākai.

Kefīrs ir bagāts ar probiotikām, proteīnu, kalciju, B vitamīniem un D vitamīnu. Tāpēc picas mīkla, kas gatavota ar kefīru, var būt uzturvielām bagātāka nekā tradicionālā mīkla.

Kefīrs palīdz uzlabot gremošanu un veicina labvēlīgo baktēriju daudzumu zarnās.

Picas mīkla, kas gatavota ar kefīru, bieži vien ir mīkstāka un elastīgāka nekā tradicionālā rauga mīkla.

Kefīrs piešķir mīklai vieglu skābumu, kas var pievienot interesantu garšas niansi picas pamatnei.

Trīs dāmas pensijas gados izlēma: “Pie velna visus, mēs pašas par sevi parūpēsimies”; Tagad viņas dzīvo ļoti labi un komfortā

 

Pagatavošana

Bļodā sajauc izsijātus miltus ar visām pārējām mīklai paredzētajām sastāvdaļām, vispirms ar sausajām (cukuru, sāli un cepamo pulveri), tad pievieno istabas temperatūras kefīru un 4 ēdamkarotes augu eļļas.

Jāiegūst viendabīgas konsistences mīkla. Saveļ bumbiņā. Liek bļodā, pārklāj ar dvieli un ļauj mīklai 20 minūtes pastāvēt istabas temperatūrā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment