Jānītis bija ļoti pārsteigts, kad uzzināja, ka vecmāmiņa izmanto šo sastāvdaļu, lai pagatavotu viņa mīļāko ēdienu

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem.

Tikmēr pagatavo mērci. Pannā ielej tomātu sulu, pievieno sviestu, garšvielas, ļauj uzvārīties, tad pielej ūdeni un vāra apmēram 5 minūtes līdz vajadzīgajai konsistencei.

Mīklu liek uz ar miltiem nokaisīta galda. Ar rokām veido mīklas plāceni. To liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.

Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kāpēc tualetes podā jāliek balons

Mērci uzsmērē uz picas un tad liek pildījumu, sagriež jebkuras formas gabaliņos. Cep 10-12 minūtes, līdz mīkla ir gatava.

Sastāvdaļas

milti 300 g

kefīrs 200 ml

4 ēdamkarotes augu eļļas

cukurs 0,5 tējk.

sāls 0,5 tējk.

cepamais pulveris 0,5 tējk.

 

Mērcei:

Tomātu pasta (tomāti s/s) 300 ml

Sviests vai augu eļļa 50 g

Ūdens 80-100 ml

ēdamkarote cukurs 2

ēd.k. Baziliks (kaltēts) 1-3

piparu maisījums 1 tējk.

(mazi) ķiploki

Trīs būtiski noslēpumi, kuri ir obligāti jāzina par savu mobilo telefonu

Pildījumam:

Paprika 1/2 gab

Šķiņķis (pēc izvēles) 200 g

Tomāts 2 gab

Sīpols (pēc izvēles) 1/2 gab

Mocarella picai 200 g

Baziliks 2 zariņi

 

Labu apetīti!

Leave a Comment