Japāņu gudrība: Vienīgā cilvēku kategorija, kam dzīvē viss izdosies

 

Vienīgā cilvēku kategorija, kam dzīvē viss būs kārtībā

Par to runā arī japāņu sakāmvārds: “Ja tavā dvēselē ir palicis kaut viens ziedošs zars, uz tā vienmēr sēdēs dziedošs putns.”
Vienīgā cilvēku kategorija, kuru dzīvē iet labi, ir tie, kuri nezaudē cerību un prieku. Šie cilvēki savā dvēselē ieaudzē ziedošu zaru. Viņi piesaista ar savu laipnību, siltumu un vitalitāti. Viņi zina, ka katrā cilvēkā ir gan gaisma, gan ēna.

Lai savā dzīvē piesaistītu pozitivitāti, laipnību, mīlestību un taisnīgumu, jums pašam ir jāiemieso šīs īpašības, esot atvērtam, dāsnam un mīlošam.

Vai jūs zināt, kā atpazīt šādu cilvēku starp saviem draugiem?

Tie ir tie, kas ir dāsni ar uzslavām, gatavi pavadīt laiku kopā ar jums un apbērt jūs ar dāvanām. Bieži tiek teikts, ka viņiem ir “dāsna dvēsele”.

Tā vietā, lai tumsa viņus patērētu, viņi izvēlas lolot savu gaismu. Un, to darot, viņi pārveido ne tikai savu, bet arī apkārtējo dzīvi.

Viens no visizplatītākajiem maldiem ir cilvēku uzskatīt par labiem, ļauniem, stulbiem, gudriem. Cilvēks plūst, un viņam ir visas iespējas: viņš bija stulbs, viņš kļuva gudrs, viņš bija dusmīgs, viņš kļuva laipns un otrādi. Tas ir cilvēka diženums. Un jūs nevarat spriest par cilvēku, pamatojoties uz to. Kuru? Jūs nosodījāt, bet viņš jau ir savādāks.

Citiem vārdiem sakot, cilvēki pastāvīgi mainās. Mēs esam kā upes, kas nepārtraukti plūst, pielāgojas jauniem ceļiem un tiek pārveidotas ar mūsu pieredzi. Kādā brīdī vērtējot kādu, mēs ignorējam sarežģītību un pārmaiņu potenciālu, ko katrs cilvēks sevī satur.

Lasi vēl: Ļoti būtiski ir reiz pa visā reizēm atcerēties, vai ūdeni var vārīt vairākas reizes

Galu galā dzīvei ar prieku un gudrību ir daudz lielāka vērtība nekā materiālajām mantām, kuras tik bieži apskauž. Tā vietā, lai censtos izvairīties no grūtībām vai dzīvot greznībā, mēs varam censties radīt iekšējo pasauli, kurā labestība uzzied kā ķirši pavasarī, aicinot mūsu dzīvē skaistumu un harmoniju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment