Tā ir īpaša sena recepte gurķu marinēšanai, ko mūsu senči rūpīgi glabāja un lietoja. Šajā receptē gurķu garša ir ideāli sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un ar patīkamu kraukšķīgumu.
Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – gan salātiem, gan zupām, gan arī kā piedeva kartupeļiem vai citiem ēdieniem.
Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie ātri izzūd, un pirms sezonas beigām noteikti būs nepieciešams pagatavot vēl vienu partiju.
Sastāvdaļas:
1,5 litru burkai:
apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls
3 litru burkai:
1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls
Ir vēl par agru gatavot maltus gurķus, un mēs ļoti mīlam rasolnika zupu. Tā kā sālītie gurķi bija beigušies, man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, un šī metode ir lieliski piemērota ziemas sagatavēm.
Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet galus un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.
Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Pēc tam ir svarīgi ievērot šādas nianses.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Dramatisks laikapstākļu pagrieziens sākot no 11.decembra: sinoptiķu jaunākā prognoze
- Taksists satika nomaļā vietā večiņu un tas ko viņa teica brauciena galamērķī viņam iespiedās uz ilgu laiku atmiņās
- Astrologs Andris Račs atklāj, ka 2026.gads Latvijai un tās tautai nebūs viegls, bet Baņķis uzsver, ka sāksies atmodas periods
- Elīna katru reizi izpalīdzēja cilvēkam pie stacijas, kas lūdza pēc ēdiena; vēlāk viņš viņai uzrakstīja vēstuli un paskaidroja kāpēc tur nonācis
- Rihards atnesa mājās uz ielas atrastu kaķi: pēc dažām nedēļām sākās mīklaini notikumi
- Mazbērni pie opīša Māra uz Koknesi sāka braukt regulāri: viņi tikai nenojauta, ko viņš jau sen ir izdarījis ar savu mantojumu










