Vasarā varat pievienot arī upeņu, ķiršu un mārrutku lapas marinēšanai.
Pēc tam rūpīgi sakārtojiet gurķus.
Izšķīdiniet 100 g sāls 1 litrā auksta ūdens atsevišķā traukā. Kad sāls ir pilnībā izšķīdusi, ielejiet sālījumu burkās ar gurķiem, līdz tie ir pilnībā pārklāti.
Aizveriet burku un novietojiet to vēsā vietā uz 5-7 dienām. Šajā laikā gurķi sāks raudzēties, kas ir dabisks process.
Kad fermentācijas process ir pabeigts, izlejiet sālījumu, noskalojiet gurķus un garšaugus, un atgrieziet tos burkā, pievienojot garšvielas. Pārlejiet ar aukstu ūdeni, cieši noslēdziet burku un novietojiet to tumšā, vēsā vietā.
Pēc dažām dienām gurķi būs gatavi lietošanai, vai arī tos var uzglabāt ziemai.
Šie marinētie gurķi, ko esam ieguvuši, ir lieliski smaržīgi un kraukšķīgi.
Lieliski smaržīgi un kraukšķīgi marinētie gurķi ir ideāli piemēroti kā uzkoda vai piedeva galvenajiem ēdieniem. Tos var pasniegt kā uzkodas kopā ar sieru, olīvām un prosciutto, vai arī izmantot kā piedevu svaigās salātos vai sviestmaizēs.
Marinētie gurķi piešķir ēdieniem pikantu garšu un ar savu kraukšķīgo tekstūru papildina citu sastāvdaļu garšu un tekstūru. Tāpēc tie ir lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem, piešķirot tiem svaigu un interesantu piesitienu.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi paziņo, ar ko rēķināties tuvākajā laikā: ”Pats grūtākais sāksies no 19.novembra”
- Vārīti ceptie kartupeļi sanāks īpaši kraukšķīgi, ja ūdenim pievienosiet vienu parastu sastāvdaļu
- Saņemti jauni dati – sinoptiķi strauji pasliktina prognozi no 17. novembra: ”Būs pirmās kupenas”
- “Pats nekur nestrādā!”: modes mākslinieks Dāvids skarbi izteicies par pazīstamu latviešu mācītāju (+ VIDEO)
- Katru nedēļu gatavoju ķirbi šādā veidā, un bērni vienmēr prasa: “Mamm, vai tiešām tas ir ķirbis?”
- Sajaucu vienu paciņu šā līdzekļa ar ūdeni, un manas istabas puķes aug kā trakas – tropiska oāze uz palodzes ziemā
















