Vasarā varat pievienot arī upeņu, ķiršu un mārrutku lapas marinēšanai.
Pēc tam rūpīgi sakārtojiet gurķus.
Izšķīdiniet 100 g sāls 1 litrā auksta ūdens atsevišķā traukā. Kad sāls ir pilnībā izšķīdusi, ielejiet sālījumu burkās ar gurķiem, līdz tie ir pilnībā pārklāti.
Aizveriet burku un novietojiet to vēsā vietā uz 5-7 dienām. Šajā laikā gurķi sāks raudzēties, kas ir dabisks process.
Kad fermentācijas process ir pabeigts, izlejiet sālījumu, noskalojiet gurķus un garšaugus, un atgrieziet tos burkā, pievienojot garšvielas. Pārlejiet ar aukstu ūdeni, cieši noslēdziet burku un novietojiet to tumšā, vēsā vietā.
Pēc dažām dienām gurķi būs gatavi lietošanai, vai arī tos var uzglabāt ziemai.
Šie marinētie gurķi, ko esam ieguvuši, ir lieliski smaržīgi un kraukšķīgi.
Lieliski smaržīgi un kraukšķīgi marinētie gurķi ir ideāli piemēroti kā uzkoda vai piedeva galvenajiem ēdieniem. Tos var pasniegt kā uzkodas kopā ar sieru, olīvām un prosciutto, vai arī izmantot kā piedevu svaigās salātos vai sviestmaizēs.
Marinētie gurķi piešķir ēdieniem pikantu garšu un ar savu kraukšķīgo tekstūru papildina citu sastāvdaļu garšu un tekstūru. Tāpēc tie ir lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem, piešķirot tiem svaigu un interesantu piesitienu.
Labu apetīti!