Jau otro vasaru es gatavoju šādi: marinēti gurķi pēc somu receptes (bez sterilizācijas, ļoti vienkārši)

Šodien vēlos dalīties ar recepti, kas jau otro gadu ir ļoti iecienīta mūsu ģimenē. Tie ir kraukšķīgi, somu stilā marinēti gurķīši!

Šī recepte ir lieliska, jo nav nepieciešams verdošs ūdens, liet vai notecināt. Gurķi ir ātri gatavi, un tāpēc sanāk daudz burku!

Kraukšķīgie marinētie gurķīši ir iecienīts konservēts ēdiens, kas bieži tiek baudīts kā piedeva vai uzkoda daudzos ēdienos visā pasaulē.

 

Šie mazie gurķīši ir slaveni ar savu sāļo un pikanto garšu, ko iegūst, tos marinējot īpašā maisījumā no etiķa, cukura, sāls un garšaugiem.

Marinētie gurķīši var kalpot kā garšīga uzkoda piknikam un lieliska piedeva burgeriem, sviestmaizēm vai salātiem. To koši zaļā krāsa un sāļā garša padara tos par iecienītu izvēli daudzos ēdienos.

Marinējot gurķus, būtisks noslēpums ir lietot lielu daudzumu sāls, un tam ir vairāki iemesli:

1. Sāls palīdz saglabāt gurķus, novēršot baktēriju un pelējuma veidošanos. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc marinētie gurķi var ilgi glabāties.

Lasi vēl: Mammai ir jau pāri 40, taču viņa izskatās tik jauna. Viņa atzinās, ka ikdienā sajauc lēto želatīnu ar…

2. Sāls veicina osmozi, kas izvada mitrumu no dārzeņiem. Tas padara gurķus kraukšķīgākus, jo tie zaudē ūdeni.

 

Fantastiski īsie matu griezumi sievietēm virs 45 gadiem (Foto)

3. Sāls ne tikai nodrošina dārzeņu saglabāšanu, bet arī uzlabo to dabīgo garšu. Tas izceļ un pastiprina gurķu aromātu.

Mana superīgā recepte, kuru jau otro vasaru es gatavoju šādi – Marinēti gurķi pēc somu receptes:

 

Sastāvdaļas:

Gurķi – 3 kg
Ūdens – 3 l
Sāls – 6 ēdamk.
Cukurs – 400 g
Etiķis 9% – 360 ml
Sinepju sēklas – 2 tējk
Lauru lapa – 3 gab.

Ir daudzi triki un detaļas, kas jāievēro šajā receptē!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment