Kā es gatavoju:
Es gurķus iepriekš iemērcu aukstā ūdenī 2 stundas, šis solis ne tikai tos atsvaidzina, bet padara kraukšķīgus. Tad gurķus sagriežu palielos gabalos, protams, vissvarīgākais solis gurķus ir ļoti rūpīgi nomazgāt, lai izvairītos no pārsteigumiem, un tad no abām pusēm nogriežu astes.
Mazākos gurķīšus es pārgriežu uz pusēm.
Tad ņemu lielu katlu, ieleju tajā trīs litrus ūdens un lieku uz uguns. Pievienoju 6 ēdamkarotes rupjā sāls, 400 gramus cukura, 2 tējkarotes sinepju sēklas un 3 lapas pētersīļu.
Tiklīdz ūdens uzvārās, pievienoju 360 mililitrus 9% etiķa un lieku marinādi atkal vārīties.
Un tagad vārošajai marinādei pievienoju gurķus pa daļām, esiet uzmanīgi, nesteidzieties – ūdens ir ļoti karsts – verdošs.
Es maisu gurķus vairākas minūtes un gaidu, līdz visi gurķi mainīs krāsu.
Tiklīdz gurķi maina krāsu, paavāru vēl tieši 3 minūtes un noņemiet no karstuma. Gatavos gurķus izlieku tīrās sterilizētās burkās. Burkas piepildu ar marinādi līdz pašai augšai.
Burkas cieši aizvāko!
Tad burkas apgriež ar vākiem uz leju un apklāj ar dvieli tik ilgi, līdz tās pilnībā atdziest!
Šādus gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā un ziemā mieloties kopā ar kartupeļu ēdieniem. Ticiet man, pazudīs tādā ātrumā, ka pat nepamanīsiet!
Lasi vēl: Fantastiski īsie matu griezumi sievietēm virs 45 gadiem (Foto)
Kā jums patīk šāda recepte?
Tevi noteikti interesēs
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
















