Jau sesto gadu konservēju gurķus ar šampinjoniem. Recepti uzdāvināju meitai kopā ar kāzu pūru

Droši vien nav pārspīlēts teikt, ka mūsu valstī reti kurš svētku mielasts iztiek bez kraukšķīgiem marinētiem gurķiem. Tāpēc saimnieces vienmēr meklē labāko recepti. Un aicinām ziemai sagatavot krāšņu svētku sortimentu – marinētus šampinjonus ar gurķiem, kabačiem un citiem dārzeņiem.

Šampinjoni ar gurķiem

Sastāvdaļas priekš sešām 500 ml burciņām

  • 500 g šampinjonu
  • 1 kg gurķu
  • 1 kg kabači
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas uz vienu burku
  • Piparu graudi
  • Lauru lapa
  • Krustnagliņas
  • Čili pipari
  • Garšvielas marinādei

Sastāvdaļas marinādei:

  • 1200 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 3-4 ēdamkarotes cukurs
  • 2 ēdamkarotes 5% ābolu etiķis uz vienu burku

Pagatavošana:

Nomazgājiet sēnes. Vāra 5-7 minūtes.

Lielos gurķus sagriež šķēlēs. Mazākos var atstāt veselus.

Lasi arī: Uzmanību! Ir cilvēki, kuri nedrīkst ēst kabačus!

Kabačus sagriež šķēlēs. Sīpolu un burkānu sagriež lielos gabalos.

Rūpīgi izmazgātās burkās liek garšvielas pēc garšas, lauru lapu, čili piparu gabaliņu, burkānus, sīpolus, gurķus, kabačus un sēnes.

Piepildiet burkas ar verdošu ūdeni. Ļaujiet nostāvēties 15 minūtes. Izlejiet šķidrumu no burciņām katliņā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vēlreiz lej burkās, aizver vākus un ļauj nostāvēties 10 minūtes. Šķidrumu vēlreiz notecina, tad pievieno cukuru, sāli un uzvāra marinādi.

Piepildiet burkas ar marinādi. Katrai pievieno etiķi.

Burkām uzliek sterilizētus vāciņus. Burkas apgrieziet, aptiniet un ļaujiet atdzist.

Marinēti šampinjoni ar gurķiem un kabačiem ir gatavi. Labu apetīti!

 

COMMENTS

Leave a Comment