Jauna un oriģināla recepte – krabju salāti Āzijas gaumē

Netipiski krabju salāti pēc japāņu receptes pārsteigs jūsu radiniekus.

Ja jums patīk krabju nūjiņas, bet standarta ēdieni ar tām jau ir apnicis – iesakām pagatavot krabju salātus jaunā veidā. Šajā receptē lieliski apvienoti kraukšķīgi dārzeņi, maigas krabju nūjiņas un pikanta mērce. Šo salātu nosaukums ir Kani Sarada, un tie nāk no Japānas. Starp citu, tieši japāņi izgudroja krabju nūjiņas.

Sastāvdaļas japāņu krabju salātiem ar krabju nūjiņām un gurķi

Krabju nūjiņas – 500 g

Svaigi gurķi – 200 g

Burkāni – 150 g

Baltā sezama sēklas pēc garšas

Sastāvdaļas mērcei

Majonēze – 7 ēdamkarotes

Sojas mērce – 1,5 tējkarote

Medus – 2 tējkarotes

Lasi vēl: Jūs to izlejat izlietnē, bet es ar to laistu orhidejas. Stublāji liecas zem bagātīgā ziedu svara

Salātu pagatavošanas gaita

Uzkarsē sezama sēklas sausā pannā, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Izņemiet krabju nūjiņas no iepakojuma un salieciet tās vienu uz otras. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Tāpat sagriež gurķi un burkānus – vispirms strēmelītēs un pēc tam smalkos salmiņos. Vai arī izmantojiet korejiešu burkānu rīvētāju, kas palīdzēs iegūt vienmērīga izmēra salmiņus.

Mērcei sajauc majonēzi, sojas mērci un šķidro medu. Ja vēlaties salātus padarīt pikantākus, mērcei pievienojiet aso čilli mērci. Sajauciet krabju nūjiņas ar gurķiem un burkāniem. Apkaisiet ar sezama sēklām un pārlejiet ar mērci.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Gatavos Āzijas krabju salātus pēc vēlēšanās dekorējiet ar zivju ikriem, zaļumiem vai lociņiem.

Šī ir ļoti ātri pagatavojama uzkoda, kas ir viegla un nedara smaguma sajūtu. Salāti lieliski saderēs ar rīsiem, bet tikpat labi tie var būt kā patstāvīgs ēdiens.

 

 

Leave a Comment