Netipiski krabju salāti pēc japāņu receptes pārsteigs jūsu radiniekus.
Ja jums patīk krabju nūjiņas, bet standarta ēdieni ar tām jau ir apnicis – iesakām pagatavot krabju salātus jaunā veidā. Šajā receptē lieliski apvienoti kraukšķīgi dārzeņi, maigas krabju nūjiņas un pikanta mērce. Šo salātu nosaukums ir Kani Sarada, un tie nāk no Japānas. Starp citu, tieši japāņi izgudroja krabju nūjiņas.
Sastāvdaļas japāņu krabju salātiem ar krabju nūjiņām un gurķi
Krabju nūjiņas – 500 g
Svaigi gurķi – 200 g
Burkāni – 150 g
Baltā sezama sēklas pēc garšas
Sastāvdaļas mērcei
Majonēze – 7 ēdamkarotes
Sojas mērce – 1,5 tējkarote
Medus – 2 tējkarotes
Lasi vēl: Jūs to izlejat izlietnē, bet es ar to laistu orhidejas. Stublāji liecas zem bagātīgā ziedu svara
Salātu pagatavošanas gaita
Uzkarsē sezama sēklas sausā pannā, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Izņemiet krabju nūjiņas no iepakojuma un salieciet tās vienu uz otras. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Tāpat sagriež gurķi un burkānus – vispirms strēmelītēs un pēc tam smalkos salmiņos. Vai arī izmantojiet korejiešu burkānu rīvētāju, kas palīdzēs iegūt vienmērīga izmēra salmiņus.
Mērcei sajauc majonēzi, sojas mērci un šķidro medu. Ja vēlaties salātus padarīt pikantākus, mērcei pievienojiet aso čilli mērci. Sajauciet krabju nūjiņas ar gurķiem un burkāniem. Apkaisiet ar sezama sēklām un pārlejiet ar mērci.
Gatavos Āzijas krabju salātus pēc vēlēšanās dekorējiet ar zivju ikriem, zaļumiem vai lociņiem.
Šī ir ļoti ātri pagatavojama uzkoda, kas ir viegla un nedara smaguma sajūtu. Salāti lieliski saderēs ar rīsiem, bet tikpat labi tie var būt kā patstāvīgs ēdiens.