Jauna vēsā laika salātu recepte un šie produkti vienmēr atrodas ledusskapī: garšīgi, sātīgi un ātri

Šie ir īsti ziemas salāti – ar izteiktāku garšu, bagātīgāku tekstūru un bieži vien ar krēmīgu vai pikantu niansi. To raksturu papildina sātīgākas mērces, kas piešķir ēdienam dziļumu un pilnību.

Kad iestājas vēsāks laiks, cilvēki arvien biežāk izvēlas gatavot šāda veida salātus – tie ir gan barojoši, gan viegli pagatavojami. Turklāt mūsdienās svaigi dārzeņi ir pieejami visu gadu, kas šo uzdevumu vēl vairāk atvieglo. Šie salāti apvieno vieglumu ar sātīgumu un ir patīkams atsvaidzinājums ziemas ēdienkartē. Tā kā ziema drīz noslēgsies, vēlos dalīties ar recepti, kas lieliski iederas jebkurā gadījumā un noskaņā.

 Ziemas salāti parasti ir barojošāki un satur vairāk majonēzes, gaļas,  gurķu un olu, kas tos padara sātīgākus un izteikti piemērotus vēsākam laikam. DIvas no galevnajām sastāvdaļām (izņemot vienu slepeno sastāvdaļu) ir ola un svaigs gurķis. Gurķis piešķir svaigumu un sulīgumu, savukārt ola pievieno maigu, krēmīgu un bagātīgu garšu.

Lasi arī: Viedtālruņa skaļuma pogas slēptās funkcijas: tās atvieglo dzīvi, taču daudzi par tām nezina

Kraukšķīgais dārzenis un mīkstā ola rada patīkamu tekstūras kombināciju. Uzturvielu bagātība – gurķis ir viegls un atsvaidzinošs, bet ola piegādā olbaltumvielas un veselīgos taukus, padarot salātus sātīgākus. Vienkāršība un daudzpusība – šo kombināciju var izmantot dažādos salātos – ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, garšaugiem vai pat skābo krējumu. Bet mūsu variācija noteikti ir visgardākā – par to tālāk rakstā.

Par populārākajiem aukstiem salātiem tiek uzskatīti Olivjē. Bet šodien es tev pastāstīšu, kā pagatavot ziemas salātus pēc jaunas, neierastas receptes.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pagatavošana:

Olas cieti novāram, atdzesējam un nomizojam, sagriežam nelielos kubiņos un liekam bļodā. Arī gurķi sagriežam mazos kubiņos un sajaucam ar olām. Tālāk seko ļoti svarīga sastāvdaļa…

Sirmo māti bērni pameta, pat uz izvadīšanu neatnāca, bet, kad tika nolasīts testaments, nezināja ko darīt

Šī sastāvdaļa ir siers… Sagriežam mazos kubiciņos arī sieru! Smalki sagriežam lociņus un dilles un pievienojam salātiem kopā ar kukurūzu. Lai pagatavotu mērci, sajaucam krējumu ar sinepēm, iespiežam sulu no pāris citrona šķēlītēm. Sajaucam mērces sastāvdaļas un pievienojam salātiem.

Salātiem pieberam sāli un samaisām sastāvdaļas.

Salātus var ielikt nelielā kulinārijas gredzenā, lai piešķirtu tiem formu.

Lasi arī: Ārzemnieks atzīstas: “Nedomāju, ka Latvijā dzīvo tik labi” — ko viņš ieraudzīja mūsu dzīvokļos

Tādējādi ceļot galdā, salāti izskatīsies skaisti un oriģināli.

 Sastāvdaļas

4 olas;
1 gurķis;
140 grami siera;
160 grami kukurūzas;
3 ēdamkarotes skābā krējuma;
1 tējkarote sinepju;
citronu sula;
⅓ tējkarotes sāls;
pušķītis lociņu;
pušķītis diļļu.

Izmēģini arī tu pagatavot šos brīnišķīgos salātus un pacienā savus mājiniekus. Sātīgāki un kalorijām bagātāki, bieži vien tie ir vairāk piemēroti vēsākam laikam, jo nodrošina ilgstošāku sāta sajūtu.

Priecāsimies, ja ieteiksi šo recepti arī draugiem sociālajos tīklos!