Tie ir īsti ziemas salāti – ar intensīvāku garšu un pilnīgāku tekstūru, nereti papildināti ar krēmīgu vai pikantu akcentu. To sastāvā ir sātīgākas mērces.
Parasti cilvēki sāk vairāk tādus sātīgākus salātus gatavot, kad ir auksts laiks. Ziemā arī šo ēdienu ir viegli pagatavot, jo svaigi dārzeņi ir plaši pieejami visu gadu. Šādi salāti ir viegli un atsvaidzinoši un atšķiras ar savu sātīgumu. Tā kā ziema jau tuvojas beigām, vēlos dalīties ar recepti, kas ir lieliski piemērota dažādiem gadījumiem.
Lasi arī: Sporta reportieris dodas aizsaulē 27 gadu vecumā, atrodoties norīkojumā – zināmas detaļas
Ziemas salāti parasti ir barojošāki un satur vairāk majonēzes, gaļas, gurķu un olu, kas tos padara sātīgākus un izteikti piemērotus vēsākam laikam. DIvas no galevnajām sastāvdaļām (izņemot vienu slepeno sastāvdaļu) ir ola un svaigs gurķis. Gurķis piešķir svaigumu un sulīgumu, savukārt ola pievieno maigu, krēmīgu un bagātīgu garšu.
Lasi vēl: Latvijai “Eirovīzijā” der arī 16.vieta… Mūziķis Andris Kivičs pārliecināts, ka žūrija apzināti nesūtīs uz “Eirovīziju” labāko dziesmu un izpildītāju
Kraukšķīgais dārzenis un mīkstā ola rada patīkamu tekstūras kombināciju. Uzturvielu bagātība – gurķis ir viegls un atsvaidzinošs, bet ola piegādā olbaltumvielas un veselīgos taukus, padarot salātus sātīgākus. Vienkāršība un daudzpusība – šo kombināciju var izmantot dažādos salātos – ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, garšaugiem vai pat skābo krējumu. Bet mūsu variācija noteikti ir visgardākā – par to tālāk rakstā.
Atklāta uzraksta “Rīga” ar “Straumes” kaķi pie Brīvības pieminekļa izmaksu summa
Par populārākajiem aukstiem salātiem tiek uzskatīti Olivjē. Bet šodien es tev pastāstīšu, kā pagatavot ziemas salātus pēc jaunas, neierastas receptes.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Vai atceries aktrisi, kas atveidoja Rozu vecumdienās “Titānikā”? Nācis gaismā, kas viņa bija jaunībā
Pagatavošana:
Olas cieti novāram, atdzesējam un nomizojam, sagriežam nelielos kubiņos un liekam bļodā. Arī gurķi sagriežam mazos kubiņos un sajaucam ar olām. Tālāk seko ļoti svarīga sastāvdaļa…
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk