Jaungada salāti Olivjē stilā – garšīgi, sātīgi, ātri pagatavojami un vizuāli ļoti glīti

Man mēdz būt tāds noskaņojums, kad negribas gatavot vecas, pārbaudītas receptes, bet kaut kam sarežģītam nav laika, taču vienlaikus gribas, lai sanāktu vienkārši “Ak, cik garšīgi”

Tā nu šodien es ledusskapī pamanīju šķiņķa gabalu. Turpat skuma arī šampinjonu iepakojums. Vēl atcerējos, ka skapītī savu kārtu gaida kukurūzas bundža. Tieši tajā brīdī puzle salikās kopā. Pievienoju vēl dažas sastāvdaļas, un man sanāca brīnišķīgi salāti. Garšas ziņā nav sliktāki par Olivjē, bet pagatavojami daudz ātrāk.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās. Tās būs vienkāršas un viegli pieejamas, bet kombinācija burvīga. Starp citu, uz autorību nepretendēju. Pilnīgi iespējams, ka jūs jau esat nogaršojuši šādus salātus. Uzrakstiet komentāros, vai zinājāt šādus salātus jau iepriekš.

Kas jādara

Vispirms pats aromātiskākais posms. Ņemam sīpolu, notīrām to un sagriežam mazos kubiņos. Šampinjonus tāpat nomazgājam un sagriežam kubiņos.

Sakarsētā augu eļļā vispirms apcepam sīpolus līdz zeltainam brūnumam, un pēc tam tiem pievienojam šampinjonus. Cepam kopā, līdz liekais šķidrums ir iztvaikojis. Kamēr sīpoli ar sēnēm cepas, sagatavosim pārējās sastāvdaļas.

Šķiņķi un gurķi sagriežam kubiņos. Novārītās olas notīrām no čaumalām un sarīvējam uz rupjas rīves. Ja veikala majonēzes vietā dodat priekšroku mājās gatavotai, arī tā ir jāsagatavo. Tur nav nekā sarežģīta. Vienkārši ar rokas blenderi sakuļat olu ar karoti sinepju, sāli, cukuru, etiķi vai citronu sulu un augu eļļu. Ja nepieciešams, rakstiet komentāros, es nosūtīšu saiti uz video.

Pēc tam es vienkārši ielieku majonēzi konditorejas maisiņā un izveidoju sietiņu.

VIDEO:

Tas arī viss. Sastāvdaļas ir sagatavotas. Atlicis salikt salātus. Es parādīšu, kā to daru nelielā formā. Taču nebūt nav obligāti kārtot salātus slāņos. Var vienkārši sajaukt sastāvdaļas un sajaukt ar majonēzi.

Tiem, kuri nemeklē vieglākos ceļus: Pirmajā kārtā liekam šķiņķi. Apziežam ar majonēzi. Un tālāk pēc katras kārtas seko majonēze. Otrajā kārtā liekam atdzisušas apceptās sēnes ar sīpoliem.

Lasi vēl: „Kas vēl nebūs. Ja nav noklāta galda, tad es arī nenākšu uz mazdēla dzimšanas dienas ballīti” paziņoja Gaida

Trešajā kārtā seko gurķis. To pasālām un pēc vēlēšanās sapiparojam. Uz gurķa liekam sarīvēto olu kārtu. Un kā pēdējais akcents – konservētās kukurūzas kārta. Izdaiļot var tā, kā sirds kāro.

Kas nepieciešams:

300 g šķiņķa
250 g šampinjonu
3 olas
1 gurķis
1 bundža kukurūzas
majonēze (man ir mājās gatavota)
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai

Lasi vēl: Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka 

Salāti sanāca sātīgi un mierīgi var aizstāt vakariņas. Turklāt tie ir ļoti skaisti, un tādus nav kauns pasniegt uz svētku galda. No visas sirds un savas kulinārās dvēseles iesaku pagatavot šādus salātus.