Jauni dati: sinoptiķi negaidīti maina prognozes septembrim un noskaidrosim kas sagaida Latviju!

Meteorologi ir diezgan negaidīti mainījuši prognozi šim septembrim. Speciālisti norādīja, ka rudens sākumā daudzos reģionos jāgatavojas skarbiem apstākļiem.

Un tās būs klimatiskās anomālijas, kādas sen nav bijušas.

Ar jaunu prognozi septembrim iepazīstināja portāla Gismeteo eksperti. Pēc meteorologu teiktā, visi šā gada vasaras mēneši lielākā vai mazākā mērā bija anomāli.

Daudzos reģionos valdīja neticams karstums, kas dažos gadījumos pat pārspēja rekordus. Taču rudenim dažās Eiropas daļās vajadzētu sākties ar strauju aukstuma iestāšanos.

Tāpēc sinoptiķi daudzos reģionos faktiski ir atcēluši atvasaras prognozi. Parasti rudens sākumā vēl ir silts un sauss laiks. Ziemeļeiropas reģionā nav vērts gaidīt siltumu septembrī. Temperatūra būs tikai ap 9 grādiem pēc Celsija, un naktīs būs sals. Taču lietum vajadzētu būt mazāk nekā parasti.

Tas pats attiecas uz Eiropas centrālo daļu, kur temperatūra strauji pazemināsies pēc 10. septembra, termometra stabiņi noslīdēs zem 12 grādiem pēc Celsija, turklāt sāksies regulāras lietavas un pastiprināsies vējš. Dažos Austrumeiropas rajonos septembrī iespējams arī pirmais sniegs.

Lai arī daudzviet iestāsies vēss laiks, Austrumeiropā atvasaras prognoze nav atcelta. Šajā reģionā būs negaidīti silts un sauss, mēnesis sāksies ar plus 25 grādiem un pēc tam stiprais siltums saglabāsies ilgi. Savukārt Eiropas dienvidos vasara turpināsies ar temperatūru virs 27 grādiem pēc Celsija un ūdeni jūrā būs gluži kā silts piens.

Pēc viņu prognozēm, abi šie rudens mēneši no klimatiskā viedokļa būs neparasti, un anomālijas parādīsies visos reģionos. Gismeteo eksperti prognozē, ka šis rudens būs vasaras un iepriekšējo sezonu neparasto laikapstākļu turpinājums.

Latviešu astronumerologs paziņo: ”Ja var – izlaidiet 1.skolas dienu”, ja to neizdarījāt, tad ir īpašs rituāls, lai glābtu enerģētiku!

Lasi vēl: Latviešu zvaigžņu speciālists brīdina cilvēkus par to, ka pats grūtākais posms visiem ir gaidāms novembrī

Eiropa šovasar piedzīvojusi gan karstuma viļņus, gan stiprus aukstuma periodus, rekordlielu nokrišņu daudzumu un plūdus. Rudens sagādās arī dažādus pārsteigumus.

Sinoptiķi īpašu uzmanību pievērsa Tālo Austrumu iedzīvotājiem. Rudens sākumā auksts gaiss no ziemeļiem virzīsies cauri gandrīz visiem reģioniem, un temperatūra būs zemāka nekā parasti. Piemēram, daudzviet septembris parasti tiek uzskatīts par vasaras mēnesi, bet šogad jāgaida ne vairāk kā +18 grādi, turklāt iespējamas arī salnas naktīs.

Bet ko mēs sagaidīsim tieši Latvijā? 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment