Jauno kāpostu un siera sacepums – veselīga sezonas recepte

Garšīgs un vienkāršs veids, kā pagatavot vieglu uzkodu vai vakariņas, ir jaunu kāpostu un siera sacepums. Šis ir veselīgs, bet ļoti gards ēdiens, kas dod pietiekamu sāta sajūtu.

Jauno kāpostu sacepums izrādās maigs un sulīgs. Tā pagatavošanas laiks ir neliels, jo kāposti sacepas daudz ātrāk nekā, piemēram, gatavojot kartupeļu sacepumu. Pie pasniegšanas šis ēdiens lieliski saderēs ar skābo krējumu vai citu iecienītāko mērci, piemēram, ķiploku vai gurķu mērci.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Baltie kāposti (jauni) – 700 g

Vistas olas – 3 gabali

Augu eļļa cepamtrauka apsmērēšanai

Mocarellas siers – 200 g

Skābs krējums – 200 g

Zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Kāpostu sacepuma pagatavošanas gaita

Vispirms būs jāsāk ar galvenās sastāvdaļas – kāpostu sagatavošanu. Kāpostu nomazgā, noņem liekās lapas, tad to pēc iespējas smalkāk sagriež strēmelītēs, pievieno sāli pēc garšas un viegli sajauc ar rokām.

Noskalojiet zaļumus zem auksta tekoša ūdens, nosusiniet ar papīra dvieli un smalki sasmalciniet. Zaļumus droši izvēlieties pēc savas gaumes, un arī to daudzumu pielāgojiet pēc savas vēlmes.

Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Tad bļodā samaisa kāpostus, zaļumus, skābo krējumu, olas, pusi no rīvētā siera, maltus melnos piparus, sāli un labi samaisa. Visām sastāvdaļām būtu labi jāsajaucas.

Cepamtrauku ieziež ar augu eļļu, liek tajā sagatavoto kāpostu maisījumu, vienmērīgi izklāj pa visu trauk un izlīdzina. Tad virspusi pārkaisa ar atlikušo siera daudzumu, kas cepšanas laikā izkusīs un veidos patīkamu zeltainu garoziņu.

Sacepumu cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes. Tas var šķists par maz, bet smalki sagriezti jaunie kāposti pagatavojas ļoti ātri. Pēc izcepšanās ēdienu 5 minūtes vēl patur cepeškrāsnī (kas ir izslēgta), tad izņem un sagriež porcijās un pasniedz.