Jauns izskats, pazīstama garša – recepte uzkodu kūkai “Siļķe kažokā” ar biešu putām

Salāti “Siļķe kažokā” ir ilgstoši atzīts jebkuru svētku galda favorīts. Salāti ir piedzīvojuši daudzas variācijas, un sastāvdaļu kombinācija ar atpazīstamu garšu tiek izmantota uzkodu, kanapē un daudzu citu ēdienu pagatavošanai.

Iesakām savai recepšu kastītei pievienot vēl vienu “Siļķes kažokā” pagatavošanas iespēju – kūkas formā ar biešu putām.

Sastāvdaļas

500 g bietes

1 mazsālīta siļķe

2 lieli kartupeļi

2 burkāni

1 sīpols

4 olas

Majonēze

Eļļa veidnes iesmērēšanai

Sāls, pipari pēc garšas

1 tējkarote etiķis

1 tējkarote cukurs

9 g želatīns

Gatavošanas metode

Visus dārzeņus novāra, līdz tie ir gatavi. Kartupeļus un burkānus nomizo un sarīvē. Novāra olas, atdzesē un nomizo, un tad arī sarīvē. Bietes sarīvē vai sagriež gabaliņos un liek blendera traukā.

Siļķi nomizo no ādas, izņem asakas un sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos un ieliek bļodā. Pievieno 0,5 tējkarotes sāls, 1 tējkaroti cukura, apslaka ar etiķi un atstāj marinēties. Tad notecina šķidrumu, pievieno siļķi sīpolam un samaisa.

Paņemiet salātu gredzenu, ieeļļojiet to ar eļļu un novietojiet to uz šķīvja, izveidojot tādu diametru, lai pēc tam tajā pašā traukā varētu izmantot lielāku diametru. Pirmajā kārtā liek rīvētus kartupeļus un nedaudz apsmērē ar majonēzi. Virsū liek siļķi un sīpolu un izlīdzina. Tālāk – burkāni, atkal majonēze, olas, un katru kārtu pārklāj ar majonēzi.

Želatīnā ielej 50 ml ūdens un ļauj uzbriest. Pievienojiet 2-3 ēdamkarotes majonēzes, kā arī sāli un piparus pie bietēm blendera traukā, visu sakuļ viendabīgā masā. Želatīnu uzkarsē, līdz tas izšķīst, tad putojot ielej biešu masā. Biešu maisījumu pārlej salātiem, tos izlīdzina un dekorē. Liek ledusskapī līdz salāti pilnībā sastingst.

Leave a Comment